Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik u Novom Gradu: U infrastrukturu uloženo 12 miliona KM

12:41, 20.09.2020.
Izvor: Srna
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su u opštini Novi Grad u protekle četiri godine realizovani značajni infrastrukturni projekti, vrijednosti veće od 12 miliona KM.

Dodik je najavio da će opština Novi Grad i dalje imati podršku za prioritetne projekte.

"Rukovodstvo opštine je prepoznalo prioritete i brine se jednako za sve dijelove opštine. Opština Novi Grad će i u narednom periodu imati podršku", rekao je Dodik novinarima u Novom Gradu.

Dodik je danas sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisom Pašalićem i načelnikom opštine Novi Grad Miroslavom Drljačom otvorio rekonstruisani most na rječici Japrici u mjestu Mala Novska Rujiška. Za ovaj posao, koji uključuje propuste i prilazni put, Ministarstvo poljoprivrede obezbijedilo je 100.000 KM

Dodik je ukazao na značaj svih projekata koji se realizuju u vrijeme kada je pandemija virusa korona izazvala velike probleme.

"Ovaj projekat nije veliki ako se uzmu u obzir sredstva ali je značajan za mještane kojima će olakšati život i omogućiti bolju komunikaciju", naveo je Dodik.

On je naglasio da će u ovoj opštini, uz podršku republičkih institucija, biti asfaltirano još kilometar i po puta u nastavku od mosta koji je danas otvoren.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić je rekao da unapređenje poljoprivrede ne znači samo izdvajanje podsticaja za poljoprivredne proizviođače.

"Svjesni smo da je potrebno ulaganje i u infrastrukturu na seoskom području i mi smo to prepoznali. Ovo je samo jedan od projekata koji je Ministarstvo podržalo u Novom Gradu", dodao je Pašalić.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da je rekostrukcija mosta bila neophodna s obzirom na to da je prilikom porasta rječice Japrice dolazilo do plavljenja putne komunikacije.

"Želimo da svi naši građani imaju nesmetan saobraćaj i mogućnost da u svako doba godine dođu do gradskog područja", naveo je Drljača i dodao da će u Novom Gradu ove godine biti realizovani infrastrukturni projekti vrijedni dva miliona KM.