Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: U narednih pet godina dovoljno smještajnih kapaciteta za djecu

  • 26.01.2020. 13:07

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je cilj Republike Srpske da izgradi dovoljno kapaciteta za svu djecu predškolskog uzrasta, što bi trebalo da bude urađeno u narednih pet godina.

"Ovo je važan dio obrazovnog sistema, jer tu djeca dobijaju prve i najvažnije informacije zbog čega je važno da tome pristupimo na jedan organizovan i sistematski način", rekao je Dodik novinarima u Aleksandrovcu nakon otvaranja novog vrtića za 60 mališana.

On je iztrazio zadovoljstvo što je dio tima koji je radio na ovom projektu.

"Aleksandrovac ima jaku industrijsku zonu sa više zaposlenih nego stanovnika, te je pored škole logično da se izgradi ovakav vrtić", dodao je Dodik.

On je najavio da bi u ovoj godini trebalo da bude započeta izgradnja novog vrtića u Laktašima, a biće razmotreno i da se to radi i u drugim ruralnim zajednicama gdje za tim ima potrebe.

"Smatram da to treba da budu posebni, a ne integrisani objekti kroz škole ili da se adaptiraju postojeći", naglasio je Dodik.

Otvaranju je pristustvovala i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.