Srpski član Predsjedništva BiH

Nepotreban korak crnogorske vlasti

  • 04.01.2020. 12:10

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik podržao je zahtjeve Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, a donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti ocijenio je kao nepotreban korak crnogorske vlasti i neprihvatljivo uzurpiranja prava Crkve.

"Podržavam zahtjeve koje ima SPC u Crnoj Gori. Nastavićemo kroz podršku da se borimo i za realizaciju tih zahtjeva. Apsolutno mislim da je to bio nepotreban korak crnogorskih vlasti, bez obzira šta oni o tome mislili", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio kako je pozicija SPC u Crnoj Gori bila nezaobilazna tema današnjeg razgovora sa Njegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim Јefremom.

"Upoznao sam vladiku sa našim stavom. Mislim da je neprihvatljivo da se na bilo koji način uzurpiraju stečena prava i koja SPC ima bilo gdje", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da se bez obzira šta radili zajedno mora stati protiv takvog skrnavljenja prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori, ali da je najvažnije da to bude mirno razriješeno.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)