Predsjednik SNSD-a

Dodik: Strah koji se uvlači u građane Srpske od migranata mora da bude eliminisan

  • 21.06.2020. 18:01

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, poručio je danas nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a da migranti postaju ozbiljan politički i bezbjednosni problem.

"Migranti postaju ozbiljan problem. I politički i bezbjednosni. Prije neki dan smo imali situaciju u kojoj migranti već potežu oružje na pripadnike bezbjednosti Republike Srpske. Izvršni komitet SNSD-a je tražio od Vlade da najkasnije do petka sačini plan aktivnosti i mjera koje su neophodne u Srpskoj kako bi se reagovalo na sve veću prisutnost migranata. Da se obezbijedi steralizacija na našim prostorima i da se obezbijedi potpuna sigurnost naših ljudi. Da strah koji se uvlači u ljude od migranata mora odmah da bude eliminisan", rekao je Dodik i poručio da bazična politika SNSD-a oko migrantske krize ostaje ista.

"Nismo spremni i nećemo dopustiti bilo kakvu mogućnost stacioniranja izbjegličkih kampova migranata na području Srpske. Jedina i neophodna i brza mjera je da BiH zajedno sa entitetima obezbjedi svu logistiku da se migranti koji se nađu i evidentiraju iz koje zemlje dolaze da se istog trena deportuju. To će donijeti sigurnost među sve ljude u BiH. Neprihvatljivo je da od nekih institucija sa zapada dolaze sve češći zahtjevi da se problem migranata rasporedi širom BiH. To odbijamo i nećemo u tome učestvovati. Srpska neće učestvovati ni u kakvom kreiranju sabirnih cenatara", rekao je Dodik.

Donijeli smo zaključak da obavezujemo Predsjedavajućeg Savjeta ministara da na prvoj sjednici predloži odluku o finansiranju lokalnih izbora na prostoru BiH i da pokušamo sa našim partnerima donijeti tu odluku da se eliminišu bilo kakvo razlozi o mogućim malverzacijama oko održavanja izbora.