Narodna skupština Srpske

Dodik: Stavove lidera partija uvrstiti u informaciju

  • 11.11.2019. 14:30

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik predložio je danas da sastavni dio informacije o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske budu stavovi lidera političkih partija Mirka Šarovića /SDS/, Branislava Borenovića /PDP/, Dragana Čavića /NDP/, Petra Đokića /SP/ i Neneda Stevandića /Ujedinjena Srpska/.

"Treba da imamo zajedniči stav i dajte da zajedno djelujemo i na nivou BiH. Nudim vam da razgovaramo o tome da uđemo zajedno u Savjet ministara, pa ćete vidjeti da imamo snagu. Narodna skupština Srpske odlučuje o sudbini srpskog naroda, a ne visoki predstavnik! Predlažem da odbacimo bonska ovlašćenja", rekao je Dodik na posebnoj sjednici parlamenta Srpske.

Dodik kaže da ne bježi od toga da nije bilo grešaka i da nije griješio, ali da mu se ne može prigovoriti da nije patriota.

"Bilo je političke naivnosti kada smo razmišljali o strancima koji nam donose napredak. Međutim, mislim da su stvari koje smo činili od momenta kada smo osvojili vlast bile na dobrobit Srpske. Treba nam jedinstvo kada je riječ o visokom predstavniku, jer je ovo stvar naroda", kategoričan je Dodik.

Govoreći o međunarodnim odnosima i NATO-u, Dodik je istakao da traži da Srpska nađe mjesto u novim svjetskim okolnostima.

"Zahvalan sam SDS-u i PDP-u koja nisu usvojili Godišnji nacionalni program /ANP/ i vjerujem da ga sutra neće usvojiti. Imam obavezu da narod upozorim da je opasno biti svrstan i legalizovati visokog predstavnika i NATO bombardovanje. U ovom trenutku BiH izdvaja 0,8 odsto sredsta za odbranu, a ako uđe u NATO, to će biti dva odsto, odnosno dodatnih 180 miliona KM za Srpsku. Nećemo u NATO, ako Srbija nije tamo! Ako bude Srbija, bićemo i mi", poručio je Dodik.

Dodikovo izlaganje prekidao je šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić, što je u suprotnosti sa odredbama Poslovnika o radu.

Klub poslanika SNSD-a zatražio je jednočasovnu, ali je pauza data do 17.00 časova. 

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм