Isplata penzija redovna

Dodik: Starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje utorkom i petkom od 7 do 10

  • 29.03.2020. 19:17

Sutra će biti donesena odluka da svim građanima Republike Srpske starijim od 65 godina bude dozvoljeno kretanje utorkom i petkom, od 7 do 10 časova ujutru, kako bi mogli otići u prodavnicu, apoteku ili banku, potvrdio je to za ATV srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

Ljudima na selu do 75 godine starosti biće dozvoljeno nesmetano obavljanje poljoprovrivrednih poslova, pojasnio je Dodik. 

"Isto tako se mole svi drugi da u tom periodu ne koriste te ustanove, a oni koji upravljaju bankama ili prodavnicama biće dužni da prije ulaska penzionera izvrše totalnu dezinfekciju svih tih objekata. Isto tako, ljudi na selu koji obavljaju poljoprivrednu djelatnost moći će da izlaze oni do 75 godina, tako da će im u tom pogledu biti omogućeno da nesmetano obavljaju tu djelatnost", rekao je Dodik.

Biće omogućeno i da vlasnici prodavnica bijele tehnike i drugih materijala koji su neophodni za stanovništvo mogu otvoriti svoje radnje u određenom periodu na 8 časova dnevno. Moraće se pridržavati strogog režima kao i prodavnice i apoteke, odnosno sigurne razdaljine kupaca i ograničenog broja istih u radnji, kaže Dodik. 

"Tako da se mora voditi strogo računa o razdaljini i o tome da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 3 čovjeka. O tome svemu smo danas na štabu razgovarali, a sutra će Republički štab i Vlada donijeti određene mjere u tom pogledu kako bi se to procesuiralo", ističe Dodik.

Milorad Dodik poručuje da će isplata penzija biti redovna, odnosno do desetog u mjesecu. 

Sve ove mjere dogovorene su na sastanku Glavnog koordinacionig tima kojeg čine Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan. 

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona, te na lica koja su u kućnoj izolaciji da se striktno pridržavaju propisanih mjera.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.