Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Srpska zahvalna Rusiji na saradnji u svim oblastima

  • 25.06.2020. 07:17

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u Moskvi sastao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, te da je tom prilikom razgovarano o zajedničkim planovima za ovu godinu, kao i pitanjima bilateralne saradnje Republike Srpske i Ruske Federacije.

"Sve je bilo posvećeno Paradi, sjećanjima na ratne dane, o stradanjima naših naroda. Međutim, imali smo i mogućnost da razgovaramo o planovima za ovu godinu, ali i o pitanjima bilateralne saradnje", istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da Rusija i Republika Srpska veoma dobro sarađuju, te da je Srpska zahvalna na saradnji koja obuhvata sve oblasti, počev od ekonomije, preko kulture, do obrazovanja i zdravstva, prenosi "Sputnjik".

"Rusija je za nas veoma važan partner u političkim pitanjima, prije svega, jer je član Savjeta za sprovođenje mira u BiH", ocijenio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je naglasio da se prilikom današnjeg boravka u Moskvi sastao i sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom i čestitao mu na uspješno organizovanoj Paradi pobjede.

"Zahvaljujući ministru kao što je Šojgu, Rusija je uspjela da povrati svoj položaj na međunarodnoj strateškoj areni i to daje snagu Rusiji da čini sve što čini sa Putinom na čelu", naglasio je Dodik.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок