Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Srpska poštuje SPC i ono što crkva čini

  • 29.04.2021. 14:36

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik zahvalio je poslije sastanka sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem za prijem povodom najvećeg hrićanskog praznika Vaskrsa i poručio da Republika Srpska poštuje ono što Srpska pravoslavna crkva /SPC/ jeste i što čini.

"Htjeli smo da mu poželimo sve najbolje za ovaj praznik, Crkvi i našem vjerujućem narodu, da se okupi, da u ovim teškim vremenima pandemije nađemo u sebi i znakove radosti. Praznik nosi sa sobom radost okupljanje porodice i svih", rekao je Dodik novinarima u zgradi Patrijaršije.

Dodik je istakao da su on, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković došli da iskažu poštovanje prema onome što čini SPC.

"Ovdje smo da kažemo da poštujemo ono što SPC jeste i što čini. Poštujemo saradnju koju imamo, ona je potpuno uravnotežena i uvijek u korist, prije svega, naroda", rekao je Dodik.

On je istakao da je SPC danas snažan element srpskog identiteta, kao i kroz istoriju što je bila, i tamo gdje ne dosežu srpske države, a gdje Srbi žive i vjerno čuvaju srpsku tradiciju, običaje, srpsko pismo i jezik, te krsnu slavu.

"Ovdje smo da pozovemo sve ljude na okupljanje, mir, ljubav i prijateljstvo, da pokažemo i dokažemo da vrijeme pandemije svakako u sebi nosi izazove i probleme, ali isto tako šansu da se može i kasnije učiniti daleko više nego što je možda bilo moguće", rekao je Dodik.

On je dodao da je pozvao patrijarha Porfirija da posjeti Republiku Srpsku.

"Vjerujemo da će se to brzo desiti, shodno kalendaru obaveza. Bićemo veoma srećni da patrijarh posjeti Republiku Srpsku, Banjaluku, naše institucije, naš narod i da se tamo ponovo vidimo", rekao je Dodik.

Rukovodstvo Republike Srpske sastalo se danas u Beogradu sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Prijemu kod patrijarha Porfirija prisustvovali su srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Radovan Višković. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)