Predsjednik SNSD-a

Dodik: Srbi u BiH pokazali kako se upravlja, u Federaciji haos

  • 24.01.2021. 15:31

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da su Srbi u Republici Srpskoj, koje neki ovih dana nazivaju lošim narodom, pokazali da znaju upravljati državom dok, sa druge strane, čak i mnogi stranci govore da u Federaciji BiH vlada opšti haos.

"U Federaciji nema ni vlade, ni predsjednika nakon izbora. Jedino što djeluje, čime se organizovano upravlja jeste Republika Srpska", rekao je Dodik novinarima nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a povodom aktuelne političke situacije u BiH, odluke CIK-a BiH o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici, kao i negativnih političkih izjava o srpskom narodu i Srpskoj.

On je dodao da na tom planu određeni mediji u BiH pokušavaju održati narativ da je Srpska nesređena, iako su u njoj izraženi pluralizam, demokratija i pravo mišljenja.

"Nikom ništa ne fali", rekao je Dodik.

On je istakao da i dalje ima stav da međunarodna zajednica treba da ode iz BiH kada je riječ o operativnom upravljanju.

"Priče iz Sarajeva da će biti belaja ako oni odu nisu tačne. Ja smatram da belaja neće biti i ne mislim da je moguć bilo kakav sukob ili rat. Ne pozivam na to, moja politika su mir, stabilnost mogući dogovor", zaključio je Dodik.