Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Srbi imaju pravo na mirnu ujedinjenu srpsku naciju na ovim prostorima

  • 24.03.2021. 21:31

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Srbi imaju pravo na svoju budućnost i mirnu ujedinjenu srpsku naciju na ovim prostorima koja može da doprinese savremenim civilizacijskim tokovima.

Dodik je, na obilježavanju Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, izjavio da je tišina najsnažniji odgovor na tugu, bol i nepravdu koja se srpskom narodu dešavala u mnogim istorijskim trenucima.

"Mislim da je uvijek najsnažniji odgovor tišina, koja je mnoge naše braću i sestre, djecu, majke odvela u zagrobnu tišinu. Tišina zbog toga što ne možemo da vjerujemo da u današnjem vremenu postoje oni koji su smatrali da treba da pokažu svoju moć tako što bi ubijali nedužne, rušili, palili", rekao je Dodik u govoru i Kombank dvorani u Beogradu.

On je podsjetio da je NATO u dva navrata bacao bombe na srpski narod - jednom u Republici Srpskoj, drugi put u Srbiji, određujući se na taj način definitivno prema srpskom narodu.

"Na način što su nam isporučivali kasetne bombe sa osiromašenim uranijumom od čega danas mnogi naši obolijevaju. Sve u ime cilja da mijenjaju vlast, mijenjaju demokratiju, šalju `milosrdne anđele` putem bombi", rekao je Dodik.

Podsjećajući da su ubijali žene, djecu, rušili sve što su mogli, a svojoj javnosti govorili da je to neminovna kolateralna šteta, Dodik je ukazao na cinizam da se ubistvo čovjeka naziva kolateralna šteta.

On je naveo da su srušili 67 škola u Srbiji, 20 bolnica, 19 domova zdravlja, 167 objekata i spomenika kulture, spaljivali ljude u vozilima, uništavali mostove, volju za životom. 
 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.