Dodik: SNSD uvijek branio poziciju Srpske

  • 10.03.2021. 15:35

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske da SNSD, čiji je lider, vodi držatvornornu politiku u kojoj sve vrijeme brani poziciju Srpske.

- Naša politika je stalna, uporna borba za Srpsku, i to smo jasno iznosili kad god smo bili u vlasti ili u opoziciji - rekao je Dodik tokom poslaničke rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o ocjeni rada visokog predstavnika, primjeni Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH /Dejtonskog sporazuma/ u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika.

On je rekao da SNSD u tom smislu nikada nije kalkulisao, što je narod Srpske prepoznao u proteklom periodu na brojnim izborima.

- Narod se ne može prevariti i on će najbolje odlučiti, jer poštujem svaku njegovu odluku. Srpski nacionalni i državni interes jeste svakako Srpska u čijem stvaranju sam učestvovao - rekao je Dodik i dodao da je prvi pokrenuo mnoga pitanja, poput referenduma i prava na status Srpske.

Dodik je poručio opoziciji da u vezi sa pričom o tome ko je prenosio nadležnosti na nivo BiH pogledaju snimak Mladena Ivanića iz PDP-a na skupu SDA u Zenici...

- Postoji snimak gdje on kaže da nije međunarodna zajednica, već da je sam prenio vojsku, obavještajnu službu, indirektne poreze i slično na nivo BiH. I vi meni sada govorite da smo mi to uradili - rekao je Dodik.

On je poručio lideru SDS-a Mirku Šaroviću i drugim opozicionarima da na tom planu ne mogu njemu pričati o poštenju i političkoj korektnosti i korupciji.

- Zašto ste izdajom od SDS-a napravili marginalnu partiju iz koje odlaze mnogi vaši članovi. Vi ste odstupili od onog što je bio SDS u vrijeme stvaranja Srpske kada je odigrao odlučujuću ulogu u smislu stvaranja Srpske. Odustali ste od toga i morao sam ja to preuzeti, pa ste sada ljubomorni - istakao je Dodik i dodao da je lično pružio pomoć Šaroviću kada je bio u nemilosti OHR-a.

Dodik je rekao da za sve nezakonite stvari u Srpskoj postoje sudovi i tužilaštva, te da se stvari neće riješiti "mlataranjem i slikanjem u medijima", kako to radi opozicija u Banjaluci.

On je rekao da su, za razliku od opozicije, nažalost, određeni bošnjački političari svojim ranijim ponašanjem poslužili da se ozbiljno rehabilituje ideja o Srpskoj.

- Samo opozicija kasni 15 godina, a bila je na vlasti. Šta dobijate sa svojim izdajničkim ponašanjem na nivou BiH i kada je riječ o izboru CIK-a BiH? Nije vam uspjelo da od Doboja, u kome su ponovljeni lokalni izbori, napravite grad slučaj - rekao je Dodik.

On je zaključio da je uvijek dobro postići jedinstvo vlasti i opozicije kada je riječ o ocjeni rada visokog predstavnika, primjeni Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH /Dejtonskog sporazuma/ u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)