Reakcije na istraživanja SDS-a

Dodik: Prvaci opozicije koji vode kampanju su rekli da je narod blesav i lud

  • 23.06.2018. 19:16

"To za nas i nije neka novost. Vukota Govedarica kaže da ga to ne zanima a da je u njegovu korist, sigurno bi ga zanimalo." Tako lider SNSD-a, Milorad Dodik, komentariše istraživanja čiji su se rezultati pojavili ovih dana, koja je za potrebe SDS-a radila agencija iz Srbije, a koja su i u posjedu ATV-a.

Po tim istraživanjima u velikoj prednosti su kandidati SNSD-a. Načuo je Dodik da Željka Cvijanović, po tim istraživanjima, ima 60 hiljada glasova više u odnosu na Govedaricu, a u vrijeme dok su rađena nije bila još zvanično kandidat.

"Ja sam ponosan kako funkcioniše država Republika Srpska. A to, o tim njihovim istraživanjima, indikativno je da oni ne osporavaju da to postoji, indikativno je da su, recimo, znamo kada je to prezentovano njima, da su bili prvaci, bili su oni koji vode kampanju, da su opsovali narod i rekli da je narod blesav i lud i da su napustili tu prezentaciju. Eto, toliko mi znamo iz njihovih krugova, pošto se oni hvale svojim uspjesima," rekao je Dodik.
 
U SDS-u nisu bas pričljivi na ovu temu. Interesantno je da su na sav glas govorili kako ih ne zanimaju nikakva istraživanja i prije nego što su se posljednja pojavila u javnosti. Lider SDS-a, odmah nakon što je ATV objavila dijelove iz dokumenta koji su oni naručili, poručio je da ne želi da komentariše bilo šta više osim onog što je rekao u saopštenju.

“Saopštenje SDS-a je danas otišlo, u kontekstu tog saopštenja možete da nađete tamo samo kratke dvije rečenice koje definišu kako je to SDS i doživila," kaže Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

U tom saopštenju SDS-ovci su konstatovali da informacije o istraživanjima nisu tačne. Više su doživjeli novinarski stil od toga kako stoje u javnosti. A ako je suditi po istraživanjima iz aprila, koje su sami tražili, a koje je ATV prva objavila, ne stoje baš dobro. Milorad Dodik u prednosti je nad Mladenom Ivanićem i to za 11 procenata. Željka Cvijanović ima simpatije 34 a Vukota Govedarica 29 odsto ispitanika.

“Vidjeli smo svi kako izgleda to istraživanje i imamo i neka druga istraživanja iz mjeseca juna, koja su još bolja s aspekta SNSD-a i koalicionih partija,” rekla je Željka Cvijanović.
 
Po istraživanjima koja su rađena u aprilu, na uzorku od 1500 ljudi, SNSD bi ostvario duplo veći broj mandata u NSRS od SDS-a, 36 odsto dalo bi svoj glas njima, a SDS-u 17 odsto. Interesantno je da bi na izbore izašlo 60 odsto ispitanika. 

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)