Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Prirodno da Srbi brinu o Kosmetu, to ne može niko da zabrani

  • 21.02.2019. 22:24

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Beogradu da je prirodno da Srbi, gdje god da žive, uvijek vode računa o Srbiji i Kosovu i Metohiji, te poručio da to ne može niko da zabrani.

Dodik je rekao da mu stranci danas najčešće postavljaju pitanje, i u Sarajevu, i u Banjaluci, da li to ima veze. 

"Moje mišljenje je da to i te kako ima veze i da je veoma teško objasniti da Zapad gleda kroz prizmu odobravanja ujedinjenja Kosova i Albanije, a da je autonomija koju ima Republika Srpska, zagarantovana Dejtonom i Ustavom, urušavana svih 20 prethodnih godina", rekao je Dodik novinarima iz Republike Srpske. 

On je ukazao da je, stoga, sasvim logično da Republika Srpska mora da postavi pitanje svojih prava koja su zagarantovana Ustavom i Dejtonskim sporazumom. 

Dodik je naveo da je današnji sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio jedan od redovnih na kojima se razmatra aktuelna situacija u Srbiji, pogotovo u vezi sa Kosmetom. 

On je dodao da je Vučića upoznao i sa onim što je važno u Republici Srpskoj i BiH. 

"Mi se redovno sastajemo, razmatramo aktuelnu situaciju i pokušavamo da budemo informisani o detaljima u vezi sa razvojem situacije u Srbiji, pogotovo po pitanju Kosova. Naravno, bila je to prilika da predsjednika Vučića upoznam sa onim što je važno u Republici Srppskoj i BiH", rekao je Dodik. 

On je naveo da je u javnosti primjetno da "neki sa strane pokušavaju da održe isti okvir u vezi sa Kosmetom i Srbiju dovedu u poziciju da je ponovo ponize ili da je na neki način oko samog pitanja Kosova dovedu u bezizlaznu situaciju". 

Dodik je rekao da su na sastanku sa Vučićem procjenjivane i različite mogućnosti kada je riječ o pomoći Srbije Republici Srpskoj. 

Dodik i Vučić sastali su se danas u Predsjedništvu Srbije gdje su razgovarali o svim strateškim pitanjima u vezi sa opstankom srpskog naroda.
 

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.