Razgovarao sa Putinom, Šojguom, Lukašenkom

Dodik: Predstavljati Srpsku u Moskvi - ponos i čast

  • 24.06.2020. 17:46

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je predstavljanje Republike Srpske na Paradi pobjedi u Moskvi čast i ponos.

- Zahvaljujem predsjedniku Putinu na pozivu, a krajem godine planiramo da se opet vidimo i razgovaramo o našim bilateralnim odnosima - rekao je Dodik.

On je naglasio da se Srpska u Rusiji prepoznaje.

- Zna se za nju i osjeća se prijateljstvo prema srpskom narodu. Јedan od veterana je sjedio uz mene. Јedno mjesto ponosa, prezadovoljan sam. Čini mi se da je ovaj put bilo sa više pažnje i uvažavanja - naglasio je Dodik za RTRS.

Dodik je istakao da je sa nestrpljenjem čekao izlazak srpskih gardista.

 - I ranije sam bio na paradama, ali ovo je bilo, čini se, nekako uzvišenije. Naježio sam se dok su marširali srpski gardisti, jer to su potomci pobjednika. Očekivao sam i gledao tamo negdje u daljini da vidim te momke, i našu zastavu - rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva, danas nakon Parade pobjede u Moskvi, imao je više bilateralnih susreta sa zvaničnicima koji su prisustvovali ovom značajnom događaju.

Dodik je nakon srdačnog pozdrava razgovarao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, a potom i sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom, predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, predsjednikom Јužne Osetije Anatolijem Bibilovim i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prethodno je srpski član Predsjedništva BiH, zajedno sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i zvaničnicima 12 zemalja položio cvijeće na Spomenik herojima Rusije.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.