Banjaluka

Dodik predložio novi termin sastanka SNSD-a sa PDP-om i SDS-om

11:50, 22.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Lider Saveza nezavisnih socijademokrata Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je ponedjeljak novi termin sastanka SNSD-a sa PDP-om i SDS-om.

"Krajnje je vrijeme da se sastanemo sa liderima SDS-a i PDP-a i dogovorimo hoće li učestvovati u vlasti na bh. nivou. Imajući u vidu najave da će se završni sastanci oko formioranja Savjeta ministara održati iduće sedmice u srijedu ili utorak, SDS-u i PDP-u nudim da se sastanemo prije toga, u ponedeljak popodne. Ponavlja i da im SNSD stoji na raspolaganju, pokušaćemo da iskontaktiramo sa njima, ako prihvate, napisaćemo poziv. Imamo zajedničke interese i treba da se raščisti ta situacija", rekao je Milorad Dodik, lider SNSD-a.

Mirku Šaroviću poručuje da ne treba da pretpostavlja šta je cilj SNSD-a, jer je njihov cilj jasan te da treba da se bavi svojom organizacijom.

Šarović je rekao da je za SDS neprihvatljivo da se dogovori svedu na puku matematiku i to kome bi koje ministarstvo trebalo da pripadne.

"Ne treba da se u javnosti stvari postavljaju na taj način prije nego što sjednemo da razgovaramo", kaže Dodik.

"Neće biti nikakve koalicije u Sarajevu, mi imamo naše predstavnike, ukoliko tu uđu i SDS i PDP odlično, ali ako i ne uđu imamo sasvim dovoljno kapaciteta da idemo dalje. Mi samo želimo da dobijemo ono što prema Ustavu pripada Srbima", rekao je lider SNSD-a.

"Nije prvi put takva slična inicijativa i neće biti ni prvi put da ju mi odbijemo", odgovara Dodik na inicijativu SDA da treba da se donese zakon kojim će se kažnjavati negiranje zločina iz sudskih presuda.