Predsjednik SNSD-a

Dodik: Poštovaćemo odluku DNS-a ako žele u opoziciju

18:42, 15.10.2020.
Izvor: Srna
DNS-ovci bi u roku dan dva trebalo da odluče kuda dalje. Lider stranke juče je podnio ostavku na mjesto v.d. direktora JP Putevi RS. Danas kaže da će o svemuda odluče organi stranke. 

Što se tiče SNSD-a, DNS ostaje naš partner, ali poštovaćemo i to ako odluče da odu u opoziciju, kaže  Milorad Dodik, lider SNSD-a. Nikog kaže smijenjivati neće, kome se ide može da ide. U opoziciju bi da ode DNS-ov poslanik Aleksandar Glavaš. Danas je bio najglasniji. Nenad Nešić ipak nije.

"Konačnu odluku će donijeti Predsjedništvo DNS-a na sjednici koja će se održati u narednih dan ili dva. Interes DNS-a stavljam iznad ličnog interesa", kaže Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Nadzorni odbor “Puteva Republike Srpske” imenovao je Davora Kostreševića za vršioca dužnosti direktora u ovom preduzeću. Kostrešević je do ovog imenovanja, obavljao dužnost izvršnog direktora za tehničke poslove.

Nenad Nešić je podnio ostavku iz zdravstvenih razloga i to je ono što mi znamo, kaže lider SNSD-a. Kako nam je objasnio kaže Dodik - smatra da obaveze u Putevima RS u ovom trenutku prevazilaze njegovo zdravstveno stanje. 

"Mi nemamo namjeru nikoga da smijenjujemo iz DNS-a, svi oni ostaju na svojim mjestima a gospdoinu Nešiću smo rekli da može za mjesec-dva dana, kada završi svoj ljekarski tretman da dođe i da se dogvoramo o njegovom budućem angažmanu. Nismo mi protiv toga da to pripada DNS-u u određenom vremenu nakon provedene procedure", kaže predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik.

SNSD nema razloge za nezadovoljstvo saradnjom sa DNS-om, ali pogrešno je lopticu prebacivati na naš teren, kaže Dodik, jer je Nešić, ponavlja, podnio ostavku iz svojih ličnih razloga. Nema razloga za dizanje tenzija, što neki pokušavaju. Mislim da jedno direktorsko mjesto nije i ne može biti razlog za raskol između dvije partije, poručuje Milorad Dodik.