Ne smiruje se bura u SDS-u

Dodik poručuje da će i dalje razgovarati sa Mićićem, a ne sa Šarovićem

  • 24.01.2020. 18:30

Ni poslije dva dana ne smiruje se bura u SDS-u oko sastanka u Laktašima. Predsjednik SDS Mirko Šarović i danas je oštar prema članovima SDS-a zabranjujući im bilo kakav kontakt sa SNSD-ovcima.  Iz Istočnog Sarajeva poručio da je samo on taj koji može da sjedne za sto sa Miloradom Dodikom. Međutim  kako stvari stoje do tog sastanka neće doći. 

“Zašto je Mićo Mićić bio, pa bio je, pa, zašto je bio, dogovarali smo kako ćemo zajedno na izbore bez Mirka Šarovića. A, ima prijedloga i ovakvih i onakvih da Mićo bude zajednički kandidat I da ne bude, vidjećemo, to su razgovori koje ću ja završiti sa Mićom Mićićem, sigurno neću sa Šarovićem“, kaže Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Šaroviću je danas odgovorio i Mićo Mićić. U saopštenju poručuje svima onima koji ga kritikuju da nisu svjesni problema lokalne zajednice i odgovornosti prvog čovjeka jednog od najvećih gradova u Srpskoj koji za raziku od kritičara rješava životne probleme svojih građana. 

"Suvišno je reći da s njihove strane izostaju potezi koji će doprinijeti poboljšanju života građana ili, na kraju krajeva, boljem pozicioniranju stranke na političkoj sceni. Do sada se bezbroj puta pokazalo da je upravo taj negativan pristup istaknutih pojedinaca u SDS jedan od važnih uzroka višegodišnjeg nazadovanja stranke, utoliko gore što dolazi od ljudi koji već odavno ili nikada nisu osjetili šta znači pobjediti na izborima, a čine sve da i dalje ne pobjeđuju. Što se mene tiče, sve što radim - radim u interesu svog grada, Republike Srpske i Srpske demokratske stranke", poručio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Šarovic danas ne želi da komentarise ni informacije da jedan broj poslanika u Narodnoj skupštini RS, a i visoki funkcioneri SDS-a ponovo zagovaraju koaliciju sa SNSD-om.

“Strategije kolacija ne prave se sa Dodikom ili u kabinetu SDS, nego u kabinetu Srpske demokratske stranke to je potpuno jasno i da bude još jasnije, pošto vas i to interesuje, nominaciju će dobiti samo odani SDS, koji su u srcu SDS i sto od sto SDS“, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Da će pregovarati samo sa onima koji hoće zajedno da unapređuju i jačaju Republiku Srpsku, jasan je i lider SNSD. To što se Šarović, kako kaže Dodik, nameće više ne pije vode.

"Ja sam razgovarao sa predstavnicima Bijeljine upravo o tome I mi ne krijemo. Traži se način kako zajednički djelovati u okviru Bijeljine, niti mi je on potreban, niti ću ja razgovarati sa Mirkom Šarovićem na tu temu, ali ću nastaviti da razgovaram sa Mićom Mićićem i njegovim saradnicima. “

Ni Dragan Mektić nije propustio priliku da na tviteru zatraži sankcije za Mićića. S druge strane gradonačelniku Bijeljine stiže podrška od većine SDS-ovih načelnika koji u svojoj lokalnoj zajednici realizuju projekte zajedno sa Vladom Republike Srpske i to ne kriju. Iako im se saradnja najčešće spočitava, a nerijetko i zabranjuje, ali bez donesenog bilo kakvog zvaničnog stranačkog akta.