Referendum za tri dana

Dodik podržao opoziv Rate Rajaka

  • 20.12.2018. 19:09

O opozivu SRS-ovog Rate Rajaka sa čela opštine Rudo, građani će odlučiti za tri dana na opštinskom referendumu. Smjenu Rajaka podržava i lider SNSD-a Milorad Dodik, kao i skupštinsku većinu okupljenu oko predsjednika Skupštine opštine Rudo Velibora Ćirovića , koja je prošlog mjeseca i usvojila inicijativu za Rajakov opoziv. 

Nakon sastanka sa odbornicima SNSD-a u Rudom, Milorad Dodik je poručio  da je Vlada Republike Srpske ove godine odobrila dodatnih 300. 000 maraka, za koje se, kako kaže, Rajak nije udostojio ni da napiše zahtjev. Zamjera mu se i to što je o granici sa Srbijom pregovarao sa bošnjačkim političarima. 

"Njegova politika, prethodnog načelnika, je bila upravo da opstruiše Republiku Srpsku, on je našao za shodno da ode da sa Bakirom Izetbegovićem radi na pitanjima granice da bi napravio problem. Kada pitate narod šta misle ovdje, pa čitava Republika Srpska bi prišla da uđe u Srbiju", Milorad Dodik, lider SNSD-a.

Milorad Dodik poručio je da je na ličnu inicijativu sa Vladom Republike Srpske investirano u  Hidroelektrane “Mrsovo” i da taj projekat treba da se nastavi, a da je za Rajakovog mandata sve stalo. Plan je i  da se sa novim načelnikom radi na izgradnji putne infrastrukture, ali i otvaranju  radnih mjesta. Predsjednik Skuopštine Opštine Rudo kaže da to nije bilo moguće sa Ratom Rajakom i da razloga za njegovu smjenu ima mnogo. 

"Nesaradnja sa Vladom Republike Srpske, nedolazak investicija, dolazilo je samo ono što je Vlada odlučivala, a nikako ono što smo mi tražili da bi m ito dobili. Jedan od razloga je što se drznuo da Skupštini Opštine na zahtjev Skupštine ne daje izvještaj o svom radu i radu načelnika svojih odjeljenja i zamjeniak načelnika", kaže Velibor Ćirović, predsjednik Skupštine Opštine Rudo.

Skupštinsku većina koja je izglasala inicijativu za Rajakovu smjenu okupljena je oko predsjednika Skupštine opštine, SNSD-a, SP-a.  Milorad Dodik danas se u Rudom odazvao i pozivu na slavu višečlane porodice Ristović, kojoj je uručio poklone.

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина