Prisustvovaće i Sveslovenskom forumu

Dodik otvara Trgovinsko predstavništvo Srpske u Sankt Peterburgu

  • 28.11.2018. 08:38

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vršilac dužnosti gubernatora Sankt Peterburga Aleksandar Beglov otvoriće sutra Trgovinsko predstavništvo Republike Srpske u ovom gradu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik putuje danas u Sankt Peterburg.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović rekao je ranije Srni da će otvaranju prisustvovati brojne zvanice i privrednici iz ovog grada. 

On je naveo da će Dodik, na poziv gubernatora, prisustvovati i Sveslovenskom forumu. 

"Gubernator i Dodik će 29. novembra otvoriti plenarno zasjedanje na Sveslovenskom forumu, a Dodik je specijalni gost na ovom velikom i značajnom skupu", istakao je Perović. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je ranije da će Trgovinsko predstavništvo Republike Srpske u Sankt Peterburgu biti jedno od ključnih za dalju saradnju i unapređenje odnosa Srpske i Rusije u svim oblastima, posebno privrede. 

Otvaranje ovog predstavništva, istakao je on, još je jedan dokaz i potvrda dobre saradnje i odnosa sa ruskim zvaničnicima koje je uspostavila vlast u Srpskoj, odnosno da je ovo kruna saradnje koju je uspostavila republička vlast sa Sankt Peterburgom, koji je moćan ekonomski i kulturni centar u Rusiji. 

"Uredili smo dobijene prostorije i razlog za moj odlazak je da još probudim saradnju i da vidimo šansu i perspektivu naših budućih odnosa, prvenstveno Srpske i Sankt Peterburga, ali i u svjetlu moje nove funkcije kao srpskog člana Predsjedništva BiH da vidimo gdje su prepreke. Bilo je mnogo problema u realizaciji dogovora koji se odnosi na farmaceutsku industriju, gdje Rusi ne mogu da izvoze u Srpsku i BiH jer nadležna agencija na nivou BiH to osporava", rekao je Dodik juče za "Glas Srpske". 

Rad Trgovinskog predstavništva, koje će biti smješteno u zgradi dobijenoj bez naknade od Sankt Peterburga, zamišljen je tako da će privrednici iz Srpske predstavljati svoje proizvode i pregovarati sa ruskim partnerima, ali i kao mjesto za razgovore o ostalim oblastima.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.