Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Oštra Luka ozbiljna opština koja živi sa svojim ljudima

  • 17.10.2020. 15:09

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će sa republičkog nivoa biti obezbijeđeno 230.000 KM za završetak sportske dvorane u opštini Oštra Luka, a da će za vodovod biti kombinovani lokalni, republički i međunarodni izvori finansiranja.

"Linije iz velikog investicionog fonda EU sada će dozvoliti da se na neki način o tome može razgovarati", rekao je Dodik novinarima u Oštroj Luci.

On je naveo da opština Oštra Luka pokazuje sposobnost i daje rezultate u složenim okolnostima i na međuentitetskoj liniji razgraničenja.

"Bila je prava odluka da se baš ovdje formira opština i to je zadržalo stanovništvo, koje se nije odselilo. Nastavljaćemo sa rješavanjem pitanja", poručio je Dodik.

On je istakao da Oštra Luka sada izgleda kao ozbiljna opština koja zna šta hoće, koja je u funkciji ljudi i živi sa ljudima.

"Važno je da kad uđete iz drugog entiteta u Republiku Srpsku, vidite da ovdje postoji ozbiljna struktura i da postoje sve vitalne funkcije koje su potrebne", ocijenio je Dodik.

On je naveo da je danas došao podržati kandidata SNSD-a za načelnika opštine Oštra Luka Dragana Mastikosu i da se veoma raduje što je pet najvažnijih političkih partija okupljeno oko tog kandidata.

"Važno je da male opštine imaju kompaktnu političku i institucionalnu situaciju, jer kad dođe do raskola u političkom životu onda to zarobi opštinu i ne možete se baviti projektima i programima", rekao je Dodik.

On je ukazao na važnost da vlast na lokalnom nivou hoće i želi da sarađuje sa republičkim institucijama, ali da, nažalost, neke političke partije svojim lokalnim funkcionerima izričito to zabranjuju.

"To je bio problem sa Bijeljinom. Sada imamo kompaktnu situaciju i u Doboju i u Bijeljini i od Oštre Luke pa sve do Trebinja Republika Srpska pokazuje svoju snagu i sređenost", naglasio je Dodik.

Mastikosa je rekao da ima podršku DNS-a, Demosa, Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije i Socijalističke partije Srpske.

"Pored dvorane i vodovoda, namjeravamo rješavati pitanja zgrade opštine, spomen-sobe, vatrogasnog društva i industrijske zone", najavio je Mastikosa.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da je Dodika upoznao sa stanjem u opštini i sa projektima koji su realizovali uz podršku Vlade Republike Srpske, a zatražio je podršku i za projekte u budućem vremenu.

"Očekujemo završetak dvorane iduće godine, a vodovod u centralnom dijelu u naredne dvije godine, čime bi se snabdjelo 450 domaćinstava", rekao je Stanar.

On je podsjetio da su dvoranu počeli graditi 2009. godine i da je izvođač radova pokrenuo sudski spor protiv opštine kao investitora, koji je trajao gotovo osam godina, koji je okončan u korist opštine. "Sada je preostalo da se uradi podna obloga u unutrašnjosti, te vanjsko uređenje i parking", rekao je Stanar.

Nosilac liste kandidata SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine Oštra Luka Drena Kuridža rekla je da će se zalagati za završetak projekata koji su započeti i za prosperitet opštine.

"Mi smo mala i nerazvijena opština i do sada je dosta urađeno uz pomoć Vlade. I dalje ćemo se zalagati da poboljšamo uslove života za naše građane", poručila je Kuridža.