Dodik: Odbijamo bilo kakav monopol

  • 10.06.2021. 13:43

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ljudi u Republici Srpskoj žele da imaju pristup svim poznatim tehnologijama i da odlučuju shodno svojim interesima, te da on odbija bilo čiji monopol u toj oblasti.

Osvrćući se na uvođenje novih tehnologija "Huavej" i "G5" mreže u BiH, Dodik kaže da je BiH još uvijek na "trećem paketu" tih mreža, da je peti paket daleko.

"Ono što je ovdje poznato jeste da postoje neke inicijative sa Zapada koje traže određene diskvalifikacije. Mi smo na Predsjedništvu o tome razgovarali i odbio sam bilo kakvu mogućnost da se monopolistički i na bilo koji selektivan način pristupi nabavci", rekao je Dodik novinarima u IStočnom Sarajevu.

Dodik je istakao da ljudima u BiH treba dati mogućnost da izaberu ono za šta smatraju da je najbolje i najefikasnije i najeftinije za sve.

On je dodao da je u tom pogledu upoznao ambasadora Kine u BiH Ji Pinga o takvom razvoju situacije nešto ranije, ali da stav Republike Srpske ostaje isti.

"Mi želimo da imamo pristup svim poznatim tehnologijama i da odlučujemo shodno našim interesima o tome", rekao je Dodik.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.