Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Zahvalan sam građanima koji se pridržavaju mjera

  • 07.04.2020. 15:04

Danas je održana sjednica Gradskog kriznog štaba u Trebinju, kojoj je prisustvovao srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik koji je poručio da dobija svaku mogućnost da ove mjere nisu bile potrebne, i dodaje da su neophodne još rigoroznije mjere.

"Zahvalan sam, moja zahvalnost je najviše prema ljudima koji poštuju mjere i koji poštuju sebe. Oni koji su kritikovali i pokazivali na Švedsku, evo oni danas preduzimaju mjere. Odbijam svaku mogućnost da ovo nije bilo potrebno. Potrebno će primjenjivati još rigoroznije mjere. Moramo da učinimo sve da ne izgubimo relativno dobre efekte u prvom mjesecu. U ovom trenutku medicinski sistem u Srpskoj je spreman. Samo sedam pacijenata je na raspiratorima u Banjaluci, imamo slobodnih 50, a naručili smo još 130. Nadamo se da ćemo uz humanitarne donecije imati ih preko 200", kaže Milorad Dodik.

"Što se tiče osnovnih životnih namirnica, Republika Srpska ima sasvim dovoljno i niko ne treba da se brine do kraja godine. Mjere koje su preduzete u Trebinju su sasvim odgovarajuće, i pozivam ih da se zaštite najviše što mogu", kaže Dodik.

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, kaže da smo prvi u regionu uveli mjere koje su dale rezultate.

"Prvi smo u regionu zatvorili škole, a odmah iza toga kafane, restorane, kladionice, i sve ono što okuplja ljude" kaže Ćurić i dodaje da mnogo jači centri nisu izdržali, zato nemojte da testiramo naše zdravstvene sisteme.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута, очекују вас најновије информације и занимљивости из земље и свијета, интересантни гости и саговорници.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.