Hoćemo vojsku kojoj ćemo vjerovati

Dodik: Od pet najvažnijih funkcija u OS BiH nema Srbina

  • 11.01.2019. 19:19

Sa Oružanim snagama BiH srpski narod se ne osjeća sigurno, hoćemo vojsku kojoj ćemo vjerovati, poručuje to predsjedavajući Predsjedništva BiH. Miloradu Dodiku najviše smeta što od pet najvažnijih funkcija u ovim snagama i u Ministarstvu odbrane BiH nema Srbina.

Zato obećava da će kao srpski član Predsjedništva to promijeniti i učiniti sve da srpski pripadnici Oružanih snaga imaju bolji položaj.

"Osjeća se da su naši pripadnici Oružanih snaga ponekad prepušteni sami sebi. Treba im daleko više političkog opredeljenja, rukovodstva prije svega institucija Srpske. Oni kao vojnici moraju da rade u skladu sa pravilima službe, a mi koji smo izabrani od naroda, moramo da učinimo sve da se srpska narodna komponenta u Oružanim snagama još više vidi, više da bude prisutna i da budu na onim mjestima koja pripadaju srpskom narodu", kaže Dodik.

Svim pripadnicima pravoslavne vjere poručio je da u okviru te vojne formacije dostojanstveno predstavljaju Republiku Srpsku. Predsjednica Srpske Zeljka Cvijanović poručila je da Republika Srpska poštuje druge, ali i da traži poštovanje za sebe. Srpsku čuva ljubav njenog naroda, poručuje Željka Cvijanović.

"Da svi razumijemo koliko je važno da svako od nas da svoj doprinos i zadovoljna sam što možemo reći da i sa ljudima koji su srpska komponenta i rade u okviru Oružanih snaga BiH su ljudi koji baštine vrijednost i sve ono drugo najvažnije najznačajnije od Vojske RS koja je donijela slobodu na ovaj prostor i koja je nama Republiku učinila sigurnim ognjištem", kaže Željka Cvijanović.

Brojni zvaničnici danas su sa srpskim pripadnicima Oružanih snaga obilježili najradosniji hrišćanski praznik. Božić je vojnicima čestitao i Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije. 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.