Istočno Novo Sarajevo

Dodik obišao bolnicu "Srbija" i gradilište u Istočnom Novom Sarajevu

  • 06.11.2019. 19:21

Nova zgrada i savremena oprema ljekarima i medicinskom osoblju su olakšali posao, a pacijenti su dobili najbolju uslugu, poruka je rukovodstva bolnice Srbija srpskom članu Predsjedništva BiH koji je došao da ih obiđe. Sve je kako treba, rekao mu je direktor i podsjetio, a u Kasindolu danas rade najbolji domaći i gostujući stručnjaci.

"Zahvaljujući uslovima koje smo dobili, po prvi put su pružene usluge vaskularne hirurgije od kad bolnica postoji, dječije ortopodije i poslije šest godina vratili smo uslugu torakalne hirurgije i najbitnije što doktori koji dolaze sa strane ne dolaze samo da bi pružili uslugu pacijentima već i edukuju naše kadrove", izjavio je Nebojša Šešlija, v.d. direktora bolnice "Srbija" Istočno Novo Sarajevo.

Ljekari koji odu na specijalizaciju o trošku Republike Srpske biće vezani ugovorom da se vrate u Srpsku, poručuje srpski član Predsjedništva. Dodik kaže i da će se stati u kraj zdravstvenim ustanovama koje pacijente, umjesto u bolnice RS, šalju u Fedraciju na štetu Srpske.

"Preko tri miliona maraka smo platili bolnicama na prostoru Federacije Ii njihovim ustanovama, a nema zabilježeno da su oni nešto nama platili, prema tome, to je nešto što nećemo tolerisati", ističe Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Imali su čime da se pohvale i u Istočnom Novom Sarajevu. Opština je jedna od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj a zahvaljujući Vladi Srpske sljedeće godine dobiće inovu sportsku dvoranu. 

"Podrška Vlade RS dva miliona za dvoranu, nedostajeće nam još nešto sredstava dva miliona za pozorište, opet Vlada, dva miliona za Trg Srbije, ali uz pomoć Vlade, ali evo nešto i od opštine INS", smatra Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

"Sada imamo situaciju da ćemo imati dvoranu, pozorište, imamo bolnicu, smještaj vladinih institucija ovdje u Istočnom Sarajevu, studentski centar sad je definisano da se izgradi ovdje i dom i Akademija muzička, skoro je u posjeti bio i predsjednik Vlade i drago mi je što zatvaramo usta onima koji žele da naprave podjelu po sistemu istok, zapad, sjever, jug", ističe Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Naredne godine očekuje se otvaranje i jednog od zajedničkih projekata Vlada Srbije i RS - trga Srbija. Srpski član Predsjedništva ni danas nije zaobišao Hilandarsku ulicu gdje ga je i ovoga puta čekala starica Jovanka Babić, a kojoj je obećao da će svaki put kada dođe u Istočno Novom Sarajevo doći i kod nje.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.