Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik o lažnim vizama: Potvrda da su migranti bezbjednosni problem

  • 22.05.2020. 16:37

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je izostala reakcija međunarodne zajednice na slučaj izdavanja lažnih viza za 3.000 Pakistanaca te viza koje su pojedinci iz Ambasade BiH u Amanu, mimo procedura, izdali državljanima Iraka.

- Ali zato reaguju na gluposti, kao Američka ambasada juče. Svi oni doprinise nestabilnosti u BiH - rekao je Dodik.

On je istakao da slučajevi izdavanja lažnih viza potvrđuju da migrantska kriza u BiH nema humanitarni karakter, već da je u pitanju bezbjednosni problem.

- Predsjedništvo BiH je organ koji odlučuje o spoljnoj politici, a ja nakon godinu i po dana saznajem da ambasori Bošnjaci daju lažne vize, a kada uđem u taj problem saznam da su mnogi u BiH to znali. I /ministar bezbjednosti BiH Fahrudin/ Rdončić je vrlo jasno osudio migrantsku politiku SDA za koju je rekao da je na štetu BiH i samih Bošnjaka - naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da se odluka Republike Srpske da ne dozvoli otvaranje migrantskih centara na svojoj teritoriji pokazala ispravnom.

- Drago mi što smo odlučili da ne gradimo migranstke centre u Republici Srpskoj jer se vidi da ovo nije samo humanitarno pitanje, već pitanje koje ima značajne bezbjednosne i političke aspekte - istakao je Dodik.