Gradiška

Dodik: "Novi most na Savi otvoriće nove razvojne mogućnosti"

  • 11.04.2021. 13:03

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas u Gradišci rekonstrukciju magistralnih puteva Klašnice-Gradiška i Vrbaška-Kozarska Dubica.

Dodik je rekao da je u Gradišci vidljiv sveukupni razvoj čemu je značajno doprijenila i pomoć sa republičkog nivoa, te naveo da će se nakon izgradnje novog mosta na Savi za ovaj grad otvoriti i nove razvojne mogućnosti.

Kao veoma važno za bezbjednost stanovništva i materijalnih dobara, Dodik je istakao rekonstrukciju Savskog nasipa, a ukazao je i na značaj ulaganja u energetsku efikasnost Bolnice, te dodao da bi u taj projekat trebalo da uđe i zgrada Gimnazije.

Dodik je rekao da je pandemija preusmjerila ogroman novac u zdravstveni sektor, ali da je Republika Srpska stabilna finansijski i politički, kao i grad Gradiška.

On je u obraćanju novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom grada Gradiška najavio da će u naredna tri mjeseca posjetiti sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, te direktori “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić i “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević.

Prisutni su bili i potpredsjednik Narodne skupšitne Denis Šulić, te narodni poslanici SNSD-a iz Gradiške Ranka Perić Romić i Ognjen Žmirić.