Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Nova Vlada do kraja mjeseca

  • 08.11.2018. 14:15

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada mogla da bude formirana do kraja mjeseca.

"Moj cilj je stabila većina koja će omogućiti nesmetano funkcionisanje instutucija i pokazati da je Republika Srpska stabilniji dio BiH. Već od ponedjeljka krećemo sa našim međustranačkim sastancima", naveo je Dodik.

Istakao je da će učiniti sve da Republika Srpska što prije dobije konstituisane institucije kako bi mogla pristupiti usvajanju strateških dokumenata.

Komentarišući izjavu lidera DNS-a Marka Pavića da se neće odreći svojih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Dodik je rekao da to niko i ne traži.

"Nismo zadovoljni radom nekih ljudi. SNSD ima kalkulaciju i ne tražim da neko bude izbačen iz neke partije, ali moramo znati na koga možemo računati. Svaki poslanik i iz SNSD-a koje izgubi povjerenje rukovodstva stranke snosiće sankcije i u to se ne smije sumnjati", kaže Dodik.

Ponovio je da će potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković biti mandatar za sastav Vlade Srpske.

"Politiku ne možemo svoditi na to kome koje mjesto pripada u vlasti. Imamo ozbiljnih pitanja koje moramo da uradimo, među kojima je i promjena mentaliteta mnogih ljudi koji dobiju odgovorne dužnosti", rekao je Dodik.

Naglasio  je da je glavni prioritet Republika Srpska i njeno pozicioniranje i da to moraju svi raditi u Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH.

"Onaj koji to ne bude radio, neće biti potreban, jer je važna struktura koja može iznijeti probleme vremena koje dolazi i da bude manifestovana nacionalana i patriotska struktura", rekao je Dodik.

Njegov cilj, kako kaže je stabilna većina u Narodnoj skupštini Srpske, koja će obezbijediti da sve nesmetano funkcioniše.

"Meni je drago što je NDP odlučio da razgovara sa SNSD-om o projektima jake Srpske. Poštujemo njihov kapacitet u Narodnoj skupštini od četiri poslanika. U skladu sa poslaničkim kapacitetima, odnosićemo se prema političkim partijama, jer hoćemo da imamo čist račun. Želimo strukturu koja funkcioniše i koja je odgovorna institucijama Srpske, predsjedniku, Narodnoj skupštini i Vladi", rekao je Dodik.

Ponovio je da se mora promijeniti odnos onih koji budu na nivou BiH.

"Položiću zakletvu u Narodnoj skupštinu i predložiću novi zakon kojim će biti propisano da svi iz Srpske koji budu birani za nivo BiH moraju položiti zakletvu u Parlamentu Srpske. Ta odgovornost mora biti vidljiva", rekao je Dodik, koji je novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.