Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Ni Srpska, ni Srbija ne žele rat, već mir i stabilnost u regionu

  • 27.08.2020. 09:37

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ni Republika Srpska, ni Srbija ne žele rat i sukobe, nego da se snažno zalažu za mir i stabilnost u regionu.

On je naglasio da je Srpska za razgovor i da se kreće u okviru Dejtonskog sporazuma, bez nametanja rješenja od međunarodne zajednice i visokog predstavnika, dok političko Sarajevo još nije prihvatilo činjenicu koja se zove Republika Srpska i ne prezaju čak ni od oružanog sukoba, što se moglo čuti posljednjih dana.

Dodik je sinoć za RTS naglasio da je za Republiku Srpsku veoma značajno da u Beogradu ima s kim da razgovara, da posebno raduje razumijevanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te zahvalio za pomoć Srbije u realizaciji velikog broja kapitalnih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, Srbija je potpisnica Dejtonskog sporazuma i garant položaja Republike Srpske u BiH, i zbog toga mora da zna kako se u BiH, putem visokog predstavnika, krši Dejtonski sporazum na štetu Srpske.

On je ponovio da se institucije Republike Srpske ne mire sa činjenicom da stranci u Ustavnom sud BiH imaju presudnu ulogu u donošenju najvažnijih odluka, koje najčešće idu na štetu Srpske, kršenjem Ustava BiH.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.