Srpske će se tome suprotstaviti

Dodik: Neprihvatljivo da migrantski kampovi budu formirani u srpskim naseljima

  • 07.11.2019. 13:10

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je neprihvatljivo da migrantski kampovi budu formirani u srpskim naseljima i da će se predstavnici Republike Srpske tome suprotstaviti.

"To je permanentno nastojanje bošnjačke političke elite da problem riješi baš na taj način, skrivajući svoju odgovornost za smještaj migranata", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je vidljivo da je migrantska kriza na vrhuncu i da ljudi koji se nalaze u BiH nisu adekvatno smješteni, iako dolazi zima.

"Sa nivoa BiH, koji ima nadležnost za migracije, ništa nije učinjeno da taj problem bude riješen sistemski. Ono ostaje otvoreno i sve veći problem u BiH", kaže Dodik.

Gradsko vijeće Bihaća dalo je juče saglasnost da na lokaciji Lipa između Bihaća i Bosanskog Petrovca, kao jedinoj koja je u gradskom vlasništvu, bude formiran privremeni prihvatni centar za migrante.

Lokacija je predložena sa namjerom da migranti budu izmješteni van naseljenih područja u Bihaću.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.