Tirana

Dodik: Ne treba previše pridavati pažnju protestima protiv mene i Vučića

  • 09.05.2019. 10:19

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ne treba previše pridavati pažnju protestima protiv njega i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pred dolazak u Tiranu.

"Ovdje i Vučić i ja imamo negativan predznak. Koliko znam, te proteste su organizovali ljudi sa takozvanog Kosova. Ali važnija priča je ovdje ona koju smo mogli juče da čujemo nakon sastanka Tačija i Rame, a koji su govorili o ukidanju granica, gdje bi pored integracije Kosova i Albanije, tražili i Preševsku dolinu. Јednostavno sva dešavanja su u okviru vlasti na KiM i to je već jedna orkestrirana priča", kaže Dodik za RTS.

On je istakao je najvažnije to da su oni u Tiranu došli da pokušaju da razgovaraju o temama važnim za Balkan, u okviru procesa Brdo-Brioni.

Očekuje da će se nakon ovog samita postaviti stvari na drugačiji način.

 

"U svakom slučaju Republika Srpska nastoji da Srbiji ni u kom slučaju ne pogoršava situaciju. Na izjave Tačija i Rame sada niko ne reaguje. Ali, mi ćemo morati ovdje da razgovaramo o tome. Ipak, takvi sastanci i poruke ugrožavaju tok daljih razgovora i bilo kakvog konsenzusa vezanog za KiM ",  naveo je Dodik.