Razgovarao i sa predsjednikom Moldavije

Dodik nastavio posjetu Bjelorusiji: Obišao biblioteku i vozio autobus

  • 21.06.2019. 19:08

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetu Bjelorusiji nastavio je obilaskom jedne od najvećih bjeloruskih fabrika za proizvodnju autobusa i automobila. 

Tokom obilaska fabrike "MAZ", provozao se u jednom izložbenom kamionu, a nakon toga i sam je sjeo za volan autobusa. 

Dodik se tokom svoje posjete Bjelorusiji sastao i sa moldavskim predsjednikom Igorom Dodonom, sa kojim je razgovarao o budućoj ekonomskoj saradnji dvije zemlje. On je prvog čovjeka Moldavije upoznao i sa politčkom situacijom u BiH, o kočenju oko formiranja vlasti na zajedničkom nivou i problemima BiH na putu ka Evropskoj uniji. 

Dodon je poručio da ni Moldavija ne želi u NATO već da je opredijeljena za Rusiju.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH posjetio je i Bjelorusku nacionalnu biblioteku, po broju knjiga jednu od najvećih u Evropi. Impresionirala ga je impozantna građevina na 22 sprta, kako je rekao, hram pisane riječi i kulture. 

Bjeloruskoj atrakciji, ostavio je na poklon knjigu "Srpska zemlja, impresija", sa najznačajnijim građevinama u Republici Srpskoj. Ni on nije otišao praznih ruku. 

Dodik se u Bjelorusiji, nekoliko sati prije otvaranja Evropskih sportskih igara, sastao i sa ministrom sporta Srbije, Vanjom Udovičić. Na Evropskim sportskim igrama bodriće džudistu Nemanju Majdova iz Istočnog Sarajeva, sa kojim se danas sastao, a koji nastupa za reprezentaciju Srbije. Majdov je poručio da ne bi stigao daleko da nije imao podršku vlasti Republike Srpske. 

Dodik je trodnevnu pojestu Bjelorusiji započeo juče, kada se sastao sa predsjednikom države Aleksandrom Lukašenkom, i premijerom Sergejom Rumasom. U Minsk je stigao sa suprugom Snježanom, a na aerodromu je dočekan uz najveće državne počasti.