Narodna skupština RS

Dodik: Najvažniji interes Srba - što više Republike Srpske 

  • 18.07.2019. 16:27

Najvažniji interes Srba u Republici Srpskoj je što više Srpske, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas na posebnoj sjednici republičkog parlamenta.

On je, tokom rasprave o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH, prema kojoj je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o prihvatanju zvaničnog stava BiH o nastavku izgradnje mosta Komarna-Pelješac, donesen bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva, naveo da je jedina kompanija iz Srpske koja može raditi međunarodne poslove "Integral inženjering" Slobodana Stankovića. 

Dodik je u replici naglasio da kada bi u Srpskoj vladala diktatura, poslanici poput Draška Stanivukovića, koji se fotografisao sa okorjelim kriminalcima - braćom Ćulum, ne bi smjeli progovoriti. 

On je rekao da vlast u Republici Srpskoj čini napore da poboljša život u Srpskoj, od ulaganja u zdravstvo, do stvaranja uslova za povećanje plata i penzija. "Borimo se da Republika Srpska bude država", naglasio je Dodik. 

Dodik je podsjetio da ima dvoje djece koja pošteno rade. 

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica ocijenio je tokom rasprave da je vitalni interes Republike Srpske povrijeđen zaključkom za koji su glasali članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić, a predsjedavajući Dodik bio protiv. 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je na posebnoj sjednici da smatra da je u ovom slučaju riječ o novcu i vitalnom interesu vladajuće koalicije. 

"Nacionalni interes je minimalna plata od 1.000 KM i veće penzije, ovo je čisti hrvatski interes iza kojeg stoji novac i budući dogovori", smatra Stanivuković. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.