Dodik na kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svijet"

10:09, 21.11.2019.
Izvor: Srna
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se danas učesnicima Šestog međunarodnog kongresa "Sankt Peterburg i slovenski svijet".

Na ovom velikom međunarodnom skupu učestvuju zvaničnici slovenskih zemalja koji razgovaraju o raznim temama iz oblasti politike, ekonomije, kulture.

Uoči početka Kongresa Dodik je rekao Srni da Sankt Peterburg ima želju da razvija odnose sa gradovima u Republici Srpskoj i BiH po svim pitanjima - političkim, privrednim i kulturnim, kao i o svemu što je dio zajedničke svakodnevice.

"Moje prisustvo na ovom značajnom skupu je dokaz naših dobrih odnosa u kontinuitetu i uvijek se radujem kada dođem u ovaj grad", naglasio je Dodik.

Prije početka skupa, srpski član Predsjedništva BiH posjetio je Inženjersko-tehničku školu 777 gdje je razgovarao sa predsjednikom Komiteta za obrazovanje Sankt Peterburga Žanom Vladimirovnom Vorobjovom, predstavnikom gradonačelnika Sankt Peterburga Jurijem Borisovičem Šesterikovom i direktorom ove školske ustanove Verom Vladimirovnom Knjazevom.