Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Milan Јelić ostavio trajan pečat u istoriji Srpske

  • 29.09.2020. 10:47

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je obaveza svih sadašnjih i budućih generacija da čuvaju sjećanje na sve one koji su dali doprinos stvaranju i razvoju Republike Srpske, među kojima je svakako i nekadašnji predsjednik Republike Milan Јelić koji je ostavio trajan pečat u istoriji Srpske.

- Milan Јelić bio je veliki patriota, političar, privrednik, humanista, sportski radnik, a prije svega veliki čovjek, domaćin, suprug i otac kojeg je iznenadna smrt prekinula u godinama kada je najviše mogao da da Republici Srpskoj i srpskom narodu i kada je najviše trebao svojoj porodici - istakao je Dodik povodom 13 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića.

Dodik je istakao da i danas, 13 godina od Milanove smrti njegova djela govore više od riječi s obzirom na to da je ostavio neizbrisiv trag u razvoju Srpske, jačanju njenih institucija, a posebno svoje lokalne zajednice Modriče koja i danas čuva sjećanje na ovog velikog čovjeka i sugrađanina.

- Milan Јelić bio je jedan od onih koji je imao osjećaja za tuđe probleme, spreman da uvijek sasluša i pomogne svakog čovjeku i koji je svim svojim bićem živio i radio za Republiku Srpsku, za svoju Modriču i svoju porodicu - naveo je Dodik.

On je ocijenio da je malo onih koji za svog života uspiju da imaju toliko ispkrenih i pravih prijatelja kao što je imao Milan Јelić, a u prilog tome govori činjenica da i danas, 13 godina od njegove smrti Milan i njegova djela nisu zaboravljeni.

- Njegova smrti je bila i ostala veliki gubitak za Republiku Srpsku i njegovu Modriču, ali sjećanje na njega i dalje je veoma živo i dokaz da njegovi lik i djelo nikada neće biti zaboravljeni - naglasio je Dodik, podsjetivši da je u njegovu čast osnovana Fondacija "Dr Milan Јelić" koja stipendira najbolje studente Republike Srpske.

 

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.