RTRS proslavlja 27 godina rada

Dodik: Javni servis profesionalan izvor informisanja

16:30, 18.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rukovodstvu i svim zaposlenim radnicima Radio-televizije Republike Srpske 27 godina postojanja i poželio puno uspjeha u daljem radu.

Dodik je ocijenio da je RTRS nezaobilazan izvor informisanja javnosti. 

"Želim vam da ostanete istrajni u poštovanju istinskih vrijednosti i standarda novinarske profesije i da kao javni servis nastavite raditi u najboljem interesu građana i javnosti", navodi se u čestitki. 

Dodik je poželio da RTRS nastavi sa profesionalnim izvještavanjem i da ostavari ciljeve koje je zacrtao, a rukovodstvu i svim zaposlenima puno uspjeha, kako na profesionalnom tako i na ličnom planu. 

Televizija Republike Srpske počela je da radi 19. aprila 1992. godine i tog dana emitovan je prvi Dnevnik iz banjalučkog studija. 

Kanal "S" sa Pala počeo je emitovanje programa 6. maja 1992. godine kada je emitovan prvi Dnevnik iz tog studija, dok je 31. decembra 1993. godine uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije koja se od 1999. godine zove Radio-televizija Republike Srpske.