Predsjednik SNSD-a

Dodik: Izbore ne treba odgađati, problem je CIK

  • 29.05.2020. 19:08

Izbori treba da se održe u roku, bez odlaganja, poručio je lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka rukovodstva stranke sa predstavnicima opštinskih odbora iz Izborne jedinice četiri. 

Ukazao je da su problemi u nezakonito izabranoj Centralnoj izbornoj komisiji. SNSD, kaže Milorad Dodik, ima ozbiljnu organizacionu strukturu i ozbiljno se sprema za izbore. 

"SNSD ovdje u sve četiri opštine ima vlast. To čini na lokalnom nivou već duže godine. Vidljiv je napredak kada dođete u Derventu, to je jedan savremen grad sa jakom privredom, gotovo riješenom infrastrukturom. Grad u kome nije problem zapošljavanje. Tako je i u drugim opštinama ove izborne jedinice", rekao je Dodik.

Sav napredak koji je postignut u ovim lokalnim jedinicama, postignut je zahvaljujući politici SNSD-a, poručila je potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović. Naša namjera je, kaže Cvijanović, da tako ostane i u narednom periodu. Uprkos specifičnim okolnostima od odgađanja izbora do nelegalnog izbora CIK-a, namjera je da zajedno sa republičkim I lokalnim vlastima radimo za dobrobit građana. 

"Znamo da smo zajedno sa lokalnim vlastima uradili sve ono što je bilo važno za naše ljude na lokalu. Naravno da se priprema za ove izbore odvija u prilično specifičnim okolnostima. Jedna od tih stvari je svakako nelegalan izbor CIK-a i kršenje različitih procedura. Ali ostaje i ovaj drugi dio koji se tiče odgađanja izbora i očekujemo od nadležnih organa da se jasno izjasne da li je to bilo u skladu sa Ustavom i zakonom", kaže Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a.

SNSD neprikosnoveno vlada u sve četiri ove lokalne zajednice, kaže RAdovan Višković. Siguran je u pobjedu ove stranke kad god da se izbori održe. Plan je da se završe svi planirani projekti koji se tiču ove regije.  

"Mi ćemo u Investiciono razvojnoj banci imati poseban fond za lokalne zajednice i iz toga ćemo pomoći našim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj za implementaciju njihovih projekata", kaže premijer Republike Srpske, Radovan Višković.

Imamo jaku podršku i nećemo je iznevjeriti, saglasni su predstavnici opštinskih odbora iz Izborne jedinice četiri. Uvjereni smo, kažu, da ćemo i dalje ostati pozicija.  

Namjera i ambicija je da i u naredne četiri godine SNSD ima svoje načelnike i vlast u Izbornoj jedinici četiri, zaključeno je na sastanku u Derventi kojem su prisustvovali I potpredsjednik stranke Nikola Špirić, član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija, te predsjednik Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм