Dodik: Ishitrena reakcija DNS-a, koalicija stabilna

  • 18.10.2020. 20:24

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da vladajuća koalicija ostaje jedinstvena, ali smatra da je DNS istupanjem iz te koalicije reagovao ishitreno.

Dodik je poslije sastanka lidera koalicije rekao da smatraju da treba sačekati izjašnjavanje opštinskih i gradskih odbora DNS-a o tome da li ostaju privrženi dosadašnjoj koaliciji ili ne.

"Ako neko odluči da ostane sa nama radićemo u punom kapacitetu, a ukoliko neko izađe, kadrovi sa tih prostora neće moći ostati na pozicijama", naveo je Dodik u obraćanju novinarima u Banjaluci.

Najavio je da već od sutra kreće smjena kadrova DNS-a, tamo gdje su pravili probleme.

"Mi smo odlučni na mjere odgovornosti vezano za kadrove iz DNS-a, da već sutra riješimo neka postavljenja koji su pravili proleme u radu same koalicije i to ćemo učiniti saglasno", poručio je Dodik.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je koalicija pokazala spremnost da ostane privržena utvrđenim politikama, koje su bile uspješne.

"Koalicija ostaje usmjerena kao ostvarivnju Vladinih politika, koje smo zajedno usvojili. Ove političke partije su privržene koaliciji bez namjere da bilo šta mijenjaju u budućnosti, a prostim uvidom u stanje u Narodnoj skupštini jasno je da nema nikakve opasnosti za rad Vlade", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ostaje stabilna i nikakvih poremećaju u tom smislu nema.

"Sve naše političke partije u svojim programima se zalažu za oštru borbu protiv kriminala i korupcije. Ono što je urađeno sa stanovišta odluka Vlade, odnosno nadzornih odbora određenih javnih ustanova i preduzeća je dio te borbe", objasnio je Dodik.

On je najavio da će ta borba biti nastavljena prema svim kadrovima, i kadrovima iz partija koalicije, i iz SNSD-a koji ne rade u skladu sa zakonom.

"Borba protiv kriminaalna i korupcije imaće vrh pripriteta što se tiče ove koalicije", dodao je Dodik.

On je rekao da je na sastanku bilo riječi i o izbornom procesu, ističući da se suprostavljaju bilo kakvim spekulacijama u vezi samog izbornog procesa.

"Tražimo od bezbjednosnih organa i organizacija da spriječe bilo kakve spekulacije, pogovoto kupovinu ili plaćanje glasova na samim izborima", naglasio je Dodik. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.