Obren Petrović

Dodik i Vlada RS uradio više za Doboj nego članovi SDS-a u Savjetu ministara u protekle četiri godine

14:25, 06.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Gradonačelnik Doboja Obren Petrović poručio je da su u proteklih osam mjeseci predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Srpske više uradili za ovaj grad nego članovi SDS-a u Savjetu ministara u protekle četiri godine.

"I ove projekte koje smo počeli zajednički da radimo, ono o čemu smo danas razgovarali, sigurno nastavljamo. Bez Vlade Srpske i podrške iz Banjaluke, Doboj bi vrlo teško mogao da radi i živi", rekao je Petrović nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. 

On je naveo da Banjaluka i Doboj nikada više neće biti jedno protiv drugog, već da će politički zajednički raditi za dobrobit svih građana i Republike Srpske i BiH. 

Petrović je rekao da će odmah nakon formiranja nove Vlade Srpske lokalna zajednica pripremiti projekte za izgradnju i razvoj Doboja, kako bi bio veliko gradilište. 

On je najavio nastavak realizacije zajedničkih projekata, između ostalih, izgradnju dječijeg igrališta i uređenje ulica za koje je Vlada Srpske izdvojila 1.800.000 KM. 

Petrović je pozvao Dodika da posjeti sva radilišta kako bi građanima bila upućena poruka da samo jedinstveni i složni mogu postići sve bolje rezultate. 

On je izrazio žaljenje što je Dodik izgubio u Doboju na opštim izborima u oktobru, ali je izrazio nadu da će to zajedničkim radom biti promijenjeno u narednom periodu. 

"Moramo dati glasove onim ljudima koji pomažu gradu Doboju, a ne onim koji samo pričaju. Moramo imati ljude od akcije i ja sam spreman sa predsjednikom Dodikom da radim u narednom periodu i sigurno da će građani i Doboja i Republike Srpske, a i BiH, imati koristi", naglasio je Petrović. 

Petrović je ponovio da njegova podrška Dodiku u Parlamentarnoj skupštini BiH nije upitna, a u skladu sa odlukom Skupštine Gradskog odbora SDS-a Doboja, koja je na sjednici 1. novembra jednoglasno dala punu podršku novoizabranim nosiocima mandata iz ove izborne jedinice da budu dio vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH s ciljem zastupanja interesa građana Doboja. 

On je pozvao da isto učine i visoki funkcioneri SDS-a Mićo Mićić i Milovan Bjelica, kao i svi ostali koji su "spremni da održe svoje sjednice" i u tom pogledu izvrše pritisak na Glavni odbor SDS-a, podsjetivši da je Dodik pozvao na jedinstvo i slogu kada je riječ o zajedničkom predstavljanju u Sarajevu. 

Petrović je naveo da se u Sarajevu predstavljaju svi narodi iz Republike Srpske.