Lideri SNSD-a i DNS-a

Dodik i Pavić se dogovorili oko koalicionog sporazuma

  • 30.07.2019. 11:50

Milorad Dodik i Marko Pavić danas su razgovarali iza zatvorenih vrata. 

Lideri SNSD-a i DNS-a razgovarali su o partnerskim odnosima ove dvije stranke, ali i o koalicionom sporazumu vladajućih stranaka. Nakon sastanka, iz najveće stranke u Republici Srpskoj stiglo je saopštenje da su predsjednici stranka usaglasili elemente koalicionog sporazuma. Potpredsjednica stranke, Željka Cvijanović poručuje da koalicija, iako nikad veća, dobro funkcioniše. 

"Ono što je važno je da mi držimo dobre kontakte u okviru koalicione grupacije, koja je, kao što znate, nakon izbora i šira jer je prije izbora imala tri članice. Sada je to jedna jednostavnija i daleko bolja situacija. Ali, to isto tako znači da i određene obaveze ali i neka prava morate da dijelite sa više učesnika nego što je to ranije bio slučaj.", izjavila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

DNS će zadržati svoje direktore u Putevima, Željeznicama, Turističkoj orgnazaciji Republike Srpske, ali bi mogao da dobije još jednog u Republičkom sekretarijatu za vjere, nezvanično saznaje ATV. Marko Pavić danas nije htio da komentariše koalicioni sporazum, ali još ranije, nije krio nezadovoljstvo raspodjelom. 

Nezvanično, Pavić je nezadovoljan i tim što će Republičkom upravom civilne zaštite rukovoditi Ujedinjana Srpska. 

U stranci Nenada Stevandića, koja će rukovoditi i Poštama Srpske, još ranije su poručili da su zadovoljni raspodjelom. 

Socijalisti zadržavaju svih devet direktorskih fotelja među kojima su one u "Šumama Republike Srpske". 

Kadrovi Demosa, između ostalih,  rukovodiće Autoputevima Republike Srpske i Republičkom upravom za igre na sreću. 

NDP će pored Elektrorajine rukovoditi i Republičkom direkcijom za promet naoružanja i vojne opreme. 

Još nije poptuno sigurno da li će stranci Dragana Čavića pripasti i Dom za lica sa invaliditetom u Višegradu, kao što je ranije najavljeno. 
SNSD zadržava neka od najvećih preduzeća i institucija u Republici Srpskoj.