Društveno odgovoran rad

Dodik i Elek pomažu završetak gradnje kuće Vukovićima

  • 13.09.2018. 19:22

Ratni vojni invalid Rade Vuković, otac četvoro djece, napokon će završiti davno započet dom. I to je saznao baš danas na Jahorini. Na planini su mu predsjednik Srpske i potpredsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina to saopštili. Nedeljko Elek odriče se svoje mjesečne naknade. Milorad Dodik šalje jednokratnu pomoć.

“Ja ću iz kabineta 10 hiljada maraka označiti da završimo to. Mislim da moramo biti odgovorno društvo, mislim da svaki put kad nešto otvaramo kapitalno vrijedno, moramo da nađemo ljude kojima je pomoć društva potrebna, kao što smo neki dan, kada smo otvarali Hidroelektranu u Trnovu, to je već završeno. Dakle, otac koji je izgubio troje djece u ratu, pored svega što prima od države primaće tri hiljade maraka mjesečno da bi se pokazao odnos društva prema tim ljudima“, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Srpske.

Na ovim primjerima treba učiti, treba biti društveno odgovoran, treba timski raditi. Čulo se to danas na Jahorini. A tim Dejana Ljevnaića radi punom parom. I kad su mnogi digli ruke od Centra, stigla je podrška predsjednika Srpske. Za godinu dana rada tima koji dobija, zabilježene su rekordne posjete. Sigurno će ih biti još više. Danas je u rad pušteno i vještačko jezero. Garantuje to skijanje, čak i onda kada ne bude padavina. 

“Današnji dan je važan ne samo za OC, već za sve ljude sa Pala, Trnova, i svih opština Grada Istočno Sarajevo, realizacija ovog projekta sistema za vježtačko osnježavanje, otvoriće se nova radna mjesta i pokrenuti privreda cijelog kraja, a mi ćemo stvoriti temelj za bolji život lokalnog stanovništva i svih generacija“, kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina“.

“Vlada RS, samo u ovom projektu je uložila 11 miliona maraka, bilo je hrabro investirati u kompaniju koja je godinama bila u hroničnim gubicima, ali sada znamo da smo napravili pravu odluku i još jednom potvrdili da samo velike odluke pripadaju hrabrima“, kaže Dodik.

Jahorina je već u rangu sa svjetskim skijaškim centrima, pa će zato ski karte kupljene na Jahorini važiti u Sloveniji, i obrnuto. Slovenci, za realizaciju projekta i nove staze imaju samo riječi hvale.

“Tehnički snijeg je garancija, za najmanje stotinu dana rada ovog centra“, kaže Ernest Kovač, predsjednik Udruženja slovenačkih skijaških centara

Ono što je sigurno da će sve kapitalne investicije, u koje je Vlada RS posljednjih godina uložila milione, biti vraćene kroz odgovorno poslovanje. 

A da su u OC “Jahorina“ odgovorni, pokazali su rezultati u kojima brojke govore da je planinu posjetilo, za godinu dana, 90 odsto više posjetilaca nego prethodnih godina, a to znači da je ovo javno preduzeće prvi put bilo na dobitku i to milionskom.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)