Nezavisno istraživanje u posjedu ATV-a

Dodik i Cvijanovićeva u prednosti nad Ivanićem i Govedaricom, SNSD najpopularnijia partija

  • 03.10.2018. 19:34

Željka Cvijanović ubjedljivo vodi u odnosu na Vukotu Govedaricu. Govore to podaci posljednjeg nezavisnog istraživanja javnog mnjenja u posjedu ATV-a. Istraživanje je sprovedeno u periodu od 28.09. – 02.10. 2018. na uzorku od 6.800 stanovnika Republike Srpske.

Ukoliko bi izbori bili danas, 41 odsto glasača zaokružilo bi kandidata SNSD-a i vladajuće koalicije, dok bi njih 33 odsto zaokružilo kandidata kojeg podržava opozicija u Srpskoj. 

Očekivana razlika između dvoje kandidata je između 35 i 50 hiljada glasova. 

Za Milorada Dodika kao srpskog člana Predsjedništva BiH glasalo bi 49 odsto građana, dok bi se za Mladena Ivanića odlučilo 37 odsto birača. Očekuje se da će ova dva kandidata podijeliti oko 600 hiljada glasova. U anketu nisu uključeni bošnjački glasovi, a kao razlog se navodi veliki procenat odbijanja učestvovanja u anketi. Računa se na oko 50 hiljada bošnjačkih glasova. 

Kada je riječ o podršci za Narodnu skupštinu Republike Srpske, SNSD dobija 39 odsto glasova, što je više u odnosu na prošle izbore. SDS bilježi pad na nešto više od 22 odsto, dok je DNS treći sa oko 11 odsto, a PDP na četvrtom mjestu sa nešto manje od 10 odsto glasova. Savez za pobjedu tako ukupno ima 35 odsto, dok u SNSD-u u najgorem slučaju dobijaju na 37 odsto glasova. Prema ovom istraživanju upitno je da li će NDP preći izborni cenzus, što bi uticalo na broj poslanika opozicije. 

SNSD očekuje i 6 direktnih mandata u Parlamentu BiH, dok se za SDS predviđa 3. Kada se uračunaju kompenzacijski mandati, SNSD bi mogao da dobije 7-8 mandata, SDS 3-4, DNS 1 ili 2, a klub PDP-NDP jednog poslanika. 

Struktura ispitanih obuhvata sve socijalne grupe u Republici Srpskoj, studente, penzionere, nezaposlene i zapsolene građane, kao i stanovnike urbanih i ruralnih sredina. Rizik greške procjenjuje se do 5 odsto, a očekuje se visoka izlasnost, i to do 75 odsto građana sa pravom glasa. Ovo je ukupno sedmo i posljednje istraživanje javnog mnjenja pred izbore 7. oktobra. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.