Zadovoljni posjetom

Dodik i Cvijanović u Vatikanu: Sačuvati mir, stabilnost i saradnju vjerskih zajednica VIDEO

13:29, 26.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je kao veoma važan današnji sastanak sa papom Franjom u Vatkanu na kojem su se saglasili da je veoma važna saradnja između institucija na različitim nivoima i BiH i Republike Srpske sa Katoličkom crkvom, te da je neophodna toleranicija i saradnja sa svim vjerskim zajednicama, i hrišćanskim i islamskim.

Dodik je rekao da je veoma zadovoljan posjetom, da su razgovarali o nekim važnim pitanjima u Evropi i svijetu, izrazili žaljenje zbog događaja na Novom Zelandu i Šri Lanki, te ponovo afirmisali osnovne vrijednosti očuvanja stabilnosti, dobre saradnje i ljubavi među ljudima. 

On je naveo da je Republika Srpska bila nezaobilazna tema i samom činjenicom da je u Vatikanu bila i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i da on primarno predstavlja Srpsku jer je srpski član Predsjedništva.

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je vrlo važan sastanak koji su ona i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas imali sa papom Franjom u Vatikanu i da nosi najbolje utiske.

Thumbnail

"Posebno sam počastvovana i ponosna na činjenicu da je i papa uputio čestitku i čestitao nam dolazeći Vaskrs i zamolio da prenesemo njegove čestitke vjerujućem narodu u Republici Srpskoj i BiH. I taj vid pažnje i međusobnog razumijevanja postoji", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je rekla da smatra da je važno da je imala priliku da kao predsjednik Republike učestvuje na sastancima sa papom Franjom i državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Parolinom, ali i da je ohrabrena onim što je čula upravo o tome da se posvećuje pažnja interesima svih etničkih zajednica u BiH.