Rusija

Dodik i Cvijanović u Predstavništvu Srpske FOTO

  • 08.06.2019. 10:52

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović nastavili su posjetu Sankt Peterburgu, gdje bi, osim učešća na Međunarodnom ekonomskom forum.

Dodik i Cvijanovićeva posjetili su Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi.

U toku je razgovor sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duškom Perovićem o radu kancelarije Predstavništva u Sankt Peterburgu. 

Kancelarija Predstavništva Republike Srpske u Sankt Petereburgu počela je sa radom u novembru 2018. godine za vrijeme održavanja međunarodnog kongresa Slovenski svijet. 

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik Republike Srpske nastavljaju danas posjetu Sankt Peterburgu, gdje bi, osim učešća na Međunarodnom ekonomskom forumu, trebalo da razgovaraju sa predstavnicima "Gasproma". 

Očekuje se da tokom susreta Dodika i Cvijanovićeve sa predstavnicima "Gasproma" bude razgovarano o mogućnosti odvajanju kraka ruskog gasovoda "Turski tok" za Republiku Srpsku. 
 

Nakon toga trebalo bi da bude održan sastanak sa predstavnicima "Gasproma" i očekuje se da bude razgovarano o mogućnosti odvajanju kraka ruskog gasovoda "Turski tok" za Republiku Srpsku. 

"Sastaću se sa ljudima iz `Gasproma` i sa njima razgovarati o odvajanju kraka za Republiku Srpsku da bi doveli gas u Banjaluku iz ekonomskih i ekoloških interesa, kao i izgradnji gasne termoelektrane", najavio je ranije Dodik. 

Dodik i Cvijanovićeva učestvuju na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji ove godine bilježi rekordnu posjećenost - više od 1.500 kompanija svijeta, 17.000 panelista, predstavnika međunarodnih vlada, stručnjaka iz raznih oblasti, ali i hiljade novinara koji prate ovaj značajni skup. 

Za danas, kada je i završni dan Foruma, planiran je poslovni dijalog predstavnika Evroazijskog ekonomskog saveza i Asocijacije nacija jugoistočne Azije, Rusije i Azerbejdžana, kao i Rusije i Japana.