Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik i Beglov otvorili Trgovinsko predstavništvo Srpske u Sankt Peterburgu FOTO

  • 29.11.2018. 15:45

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vršilac dužnosti gubernatora Sankt Peterburga Aleksandar Beglov otvorili su danas u ovom ruskom gradu Trgovinsko predstavništvo Republike Srpske.

Dodik je naglasio da je ovo još jedan korak ka jačanju saradnje sa ovim gradom i Ruskom Federacijom. 

"Naša višegodišnja saradnja sa Sankt Peterburgom na mnogim poljima je rezulturala činjenicom da smo ovdje otvorili Predstavništvo Republike Srpske, trgovinsko-ekonomsko i da u tom pogledu stvaramo što bolje uslove za upoznavanje o ekonomskim, političkim, socijalnim, kulturnim, obrazovnim i svakim drugim pitanjima. Obostrana namjera Sankt Peterburga i Republike Srpske je da tu saradnju razvijemo", rekao je Dodik za Radio Republike Srpske. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH učestvovao je i na Šestom međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svijet", u okviru kojeg je i otvoreno Predstavništvo. 

Dodik je podsjetio da su nedavno prilikom završetka rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci boravili i medicinski stručnjaci iz Sankt Peterburga, koji su u ovoj zdravstvenoj ustanovi obavili i određene operativne zahvate. 

"Ovdje razgovaramo kako poboljšati saradnju u svim oblastima i zato je Predstavništvo veoma važno", istakao je Dodik. 

Prije zvanične ceremonije otvaranja Predstavništva, održana je plenarna sjednica kongresa "Sankt Peterburg i slovenski svijet" pod nazivom "Uvođenje inovacija i njihova uspješna primjena u životu gradova". 

Dodiku je dan ranije vršilac dužnosti gubernatora Aleksandar Beglov uručio odlikovanje, odnosno Značku zasluga Peterburga. 

(Foto: www.gov.spb.ru)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)