Izvršni komitet SNSD-a

Dodik: Greške neće biti praštane!

  • 10.07.2020. 18:19

Situacija je složena i moramo poštovati mjere, poručio je lider SNSD-a nakon sjednice Izvršnog komiteta. Rastojanje, lična higijena što manje okupljanja mjere su koje i dalje ostaju na snazi. Nije isključeno ni da će biti pooštrene, kaže Milorad Dodik. 

To bi podrazumijevalo nošenje maski i na otvorenom posebno kada je riječ o grupnom okupljanju, ipak posljednju riječ kaze daće struka. 

“Razumijem da je vrućina, razumijem sve to,ali isto tako mislim da je važno da ostanemo posvećeni, disciplinovani, svako pojedinačno  da učini sve što je moguće kako bismo spriječili tu vrstu priče”, kaže Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Niko više ne može načiniti ni minimalnu grešku jer neće biti praštane, poručuje Milorad Dodik. To se odnosi i na rukovodstvo bijeljinske bolnice i Doma zdravlja koji će kaže morati da snosi odgovornost zbog povećanog broja zaraženih u tom gradu. Do toga je došlo kaže Dodik zbog neogovornog ponašanja zaposlenih i onemogućen je redovan rad ovih zdravstvenih ustanova. 

“Nemoguće je bilo da se dozoli da se u vrijeme pandemije da pola medicinskog osoblha organizuje fudbalsku utakmivu i druženje odakle se jasno može vidjeti da se proširio virus i zato se mora snositi odgovornost", kaže Dodik.

Virus korona nije štedio ni ekonomiju. Bruto domaći proizvod u Republici Srpskoj u prvoj polovini godine pao je za 3,3 odsto. Trend pada zabilježen je i po pitanju industrijske proizvodnje i spoljnotrgovinske razmjene. Ipak da bi se pomoglo određenim sektorima privrede nastaviće se sa obezbeđivanjem sredstava putem  kreiranja određenih linija, kaže Dodik. Kako kaže održano je i finansiranje i likvidnost budžeta pa za sada po tom pitanju nema problema.

"Pala je i industrijska proizvodnja za 6,8 odsto, spoljnotrgovinska razmjena u periodu januar- maj je manja za 12,3 odsto . Manji su i uvoz i izvoz, a pokrivenost uvoza izvozom je na nivou od 75 odsto, uspjeli smo da zadržimo prosječnu platu  maju na 950 KM.Danas smo isplatili penzije za koje je bilo potrebno ukupno 96 miliona KM", kaže Dodik.

Na izvršnom komitetu riječi je bilo i o političkoj situaciji. Odnosno što dogovori ni ovaj put nisu ispoštovani po pitanju imenovanja. Riječ je kaže Dodik ponovo o opstrukcijama koje stižu od predstavnika bošnjačkog naroda. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.