Srpska ima sve elemente države

Dodik: Drina je često bila granica, najčešće nametnuta Srbima

21:40, 22.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Velike sile su kroz istoriju pokušale sve da urade kako bi Drina postala granica između Srba, ali to nisu uspjeli, istakao je Milorad Dodik, predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH gostujući u emisiji "Ćirilica".

"Drina je, kroz istoriju gledajući često bila granica, nametnuta najčešće Srbima, ali isto tako u svim istorijskim trenutcima kad je to moglo da ne bude, uvijek se ona i rušila. Danas za nas Srbe, sa one strane Drine, Drina nije granica, ona je samo još jedan zaustavni punkt koji moramo da pređemo i ništa više", istakao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.   

Thumbnail

Milorad Dodik je istako da Republika Srpska ima sve elemente jedne države.

"Tome treba dodati da je Republika Srpska spremna i sposobna da poštujem međunarodno pravo, da je faktor mira i stabilnosti u regionu, jer Republika Srpska nema aspiracije ni prema kome u regionu. Ono što je nosilo Republiku Srpsku svih ovih godina poslije Dejtonskog sporazuma jeste uvjerenje svakog čovjeka tamo da je prirodno, normalno, sasvim poželjno i da će se to jednog dana desiti, a to je savez i sve veće približavanje sa Srbijom po svim elementima. I to se upravo danas dešava", naglasio je Dodik.