Razvoj Višegrada

Dodik: Dovođenje banjske vode do Andrićgrada ključni projekat

  • 10.11.2018. 16:23

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa rukovodstvom opštine Višegrad o tome kako poboljšati kapacitete i ponudu ove lokalne zajednice koju bi trebalo proširiti na banjski dio.

"Potrebno je učiniti sve da poboljšamo kapacitete i ponudu samog Višegrada i da to proširimo i na banjski dio. Jedan od osnovnih projekata jeste da banjska voda putem cjevovoda bude transportovana do Andrićgrada i šire i da se tu grade novi sadržaji", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka, kojem je prisustvovala i premijer Srpske Željka Cvijanović. 

On je rekao da ga raduje što je projekat izgradnje Andrićgrada "veoma živ". 

"Sjećam se da nije bilo ničega kada smo prvi put došli na ovo mjesto gdje je sada Andrićgrad. Sve smo to uradili naporima dobrih ljudi ovdje u Višegradu, koji su pomagali na republičkom nivou, te ozbiljnim pristupom i radom koji je pokazivao Emir Kusturica bez čije se uloge ovdje ne bi moglo ništa uraditi", istakao je Dodik. 

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, zahvalio se na uspješno provedenim izborima u ovoj lokalnoj zajednici i na radu koji je ovdje dao rezultate, te izrazio uvjerenje da će tako biti i ubuduće i da će zajedničkim naporima opština i Republika ostvariti dodatne uspjehe. 

Predsjednik Srpske rekao je da je danas posjetio i opštinu Rudo, čiji načelnik Rato Rajak nije želio da implementira 250 hiljada KM koje je za ovu lokalnu zajednicu odobrila Vlada Republike Srpske. 

"To ne doprinosi nikome. Ne treba propuštati prilike i šanse. Sa našim ljudima u Rudom razgovaraćemo šta dalje raditi", istakao je Dodik. 

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Željkom Cvijanović razgovarali o novim projektima za opštinu Višegrad. 

"U prethodnom periodu smo od Vlade Republike Srpske i od predsjednika dobili određena sredstva koja smo usmjerili ka izgradnji vodovoda i kanalizacione mreže. Naredne godine počinjemo sa novim projektima", rekao je Đurević. 

On je zahvalio u svoje ime i u ime građana na pomoći i podršci koju Višegrad ima od Vlade Republike Srpske. 

Đurević je napomenuo da su Dodik i Cvijanovićeva da su veoma dragi gosti u Višegradu i dodao da će saradnja biti nastavljena na dobrobit svih građana. 

Sastanku su prisustvovali i šef Kluba Srba u Vijeću naroda Republike Srpske Pero Petrović i odbornik u Skupštini opštine Višegrad Darko Andrić.