Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Domu zdravlja Banjaluka 150.000 KM za nabavku opreme

12:24, 18.11.2020.
Izvor: RTRS
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će Vlada Republike Srpske sutra uplatiti Domu zdravlja Banjaluka 150.000 KM za nabavku opreme nepohodne u borbi protiv virusa korona.

- Medicinski radnici rade odgovoran, težak i zahtjevan posao. U ime Republike Srpske zahvalan sam na njihovoj istrajnosti - rekao je Dodik nakon što je posjetio centralne ambulante za akutne respiratorne infekcije u Poliklinici, te razgovarao sa rukovodstvom Doma zdravlja Banjaluka.

On je najavio da će i SNSD, čiji je lider, uplatiti Domu zdravlja 50.000 KM.

Dodik je rekao da će institucije Srpske riješiti pitanje nabavke digitalnog rentgena koji košta 500.000 KM, zatim nabavku pokretnog mamografa čija je cijena 400.000 KM i sanitetskog vozila vrijednog 200.000 KM.

U Banjaluci je od početka epidemije virusom korona bilo zaraženo 7.141 lice.

Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović zahvalila je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na podršci.

- I u proteklom periodu imali podršku republičkih institucija i Gradske uprave i tako smo rješavali tekuće probleme - rekla je Todorovićeva.

Istakla je da su danas iznijeli potrebe za određenom opremom.

- Potrbeno nam je jedno sanitetsko vozilo za Hitnu pomoć, digitalni RTG i pokretni mamograf. Dodik je da će se izdvojiti i sredstva za  dodatne uniforme - izjavio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović posjetili ranije u banjalučkom naselju Malta lokaciju za testiranje građana u automobilima.