Banjaluka

Dodik, Cvijanovićeva i Radojičić sa šampionima iz Srbije

  • 27.10.2020. 12:37

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić su na novoizgrađenom sportsko-rekreativnom kompleksu u banjalučkom naselju Sime Matavulja razgovarali sa reprezentativcima Srbije u basketu "tri na tri", koji su svjetski šampioni, te su im poželjeli uspjeh na narednim takmičenjima.

Dodik je od reprezentativaca dobio dres Srbije, a na basket terenu je i sam pokazao svoje košarkaško umijeće, s obzirom na to da se dugo bavio tim sportom.

"Navijamo za vas", rekao je Dodik.

On je rekao novinarima da voli sport, posebno košarku.

"Uvijek mi je drago kada dođu vrhunski igrači. Ova ekipa Srbije je prvak svijeta. Zna se da je ova vrsta basketa olimpijski sport, a ovi posvećeni momci se pripremaju za olimpijadu. U okviru priprema došli su u Banjaluku da promovišu basket. To je nešto što bi trebalo uvesti kao redovno takmičenje u različitim ligama", naveo je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što su na terenu bili i mladi košarkaši i košarkašice "Borca" i "Mladog Krajišnika".

"Pokušavamo da se `Borac` osposobi i bude dobra ekipa. U fudbalu smo ga stabilizovali i on je sada referentan klub na ovim prostorima. Kada je riječ o košarkašima `Borca` plaćeno je mjesto za učešće u ABA ligi dva i naredne godine biće to još bolja ekipa. `Mladi Krajišnik` kao klub sa bogatom istorijom zaslužuje da bude konsolidovan i želimo sportu u Banjaluci vratiti sjaj. Zato se okupljamo oko svih sportskih klubova", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je juče primila šampione u basketu iz Srbije, dodajući da će ih Srpska uvijek podržavati.

"Zadovoljstvo je što su ovih dana u Banjaluci, što su obišli i Fakultet za sport, razgovarali sa gradonačelnikom, a danas je ovdje i utakmica. Ovo je u suštini promocija sporta, dobre saradnje i zajedništva Srpske i Srbije", rekla je Cvijanovićeva.

On je izrazila zadovoljstvo i zbog toga što košarkaški reprezentativci Srbije žele da podijele svoj uspjeh sa ljudima u Srpskoj.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je gostovanje reprezentativaca Srbije sjajna prilika za promociju banjalučke košarke, koja u proteklim godinama ima popularnost i bilježi napredak, o čemu svjedoče uspjesi košarkaša i košarkašica.

On je istakao da će grad finansijski i na druge načine pomoći košarku u Banjaluci, pogotovo kada je riječ o međunarodnim takmičenjima.

Reprezentativci Srbije u basketu su rekli da su lijepo prihvaćeni u Banjaluci, te da se osjećaju kao kod kuće.

Novi sportsko-rekreativni kompleks u naselju Sime Matavulja ima brojne sadržaje, terene za basket, fudbal, odbojku i boćanje, stazu za trčanje, pješačke staze, sadržaje za kućne ljubimce, a tu je i teretana na otvorenom.

Namjera gradskih vlasti jeste da u svakom gradskom naselju bude izgrađeno što više prostora za rekreativne aktivnosti.

Reprezentacija Srbije u basketu "tri na tri" je četvorostruki svjetski i dvostruki evropski šampion.

Kao jedna od tri najbolje ekipe na FIBA rang-listi direktno se kvalifikovala na Olimpijske igre u Tokiju, koje bi trebalo da budu održane naredne godine. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос