Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik čestitao na potpisanom ugovoru za gradnju dionice auto-puta 5C

  • 29.04.2021. 11:17

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas predstavnicima preduzeća Autoputevi Republike Srpske i Integral inženjering na potpisanom ugovoru o projektovanju i izgradnji auto-puta na Koridoru 5C kroz Republiku Srpsku, na pravcu od Rudanke do Putnikovog brda.

Dodik je potpisnicima ugovora čestitao po završetku konferencije za novinare, na kojoj je istaknuto da je riječ o izuzttno značajnom projektu čija je ugovorena vrijednost radova 93.719.409 evra.

Rok za završetak radova je tri godine, a projekat će biti finansiran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i bespovratnim sredstvima Investicionog okvira za zapadni Balkan.

Riječ je o dionici dugoj oko šest kilometara, koju karakteriše nekoliko zahtjevnih objekata, kao što je most preko rijeke Bosne, vijadukt, nadvožnjak, usjek i dva tunela.

Potpisnicima je čestitao i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, koji je istakao da je ovo važan dan za Republiku Srpsku, koja pokazuje svoj kapacitet u želji i nastojanju da izgradi i vlastitu mrežu auto-puteva.

- Potpisan je ugovor za izgradnju dionice druge faze Koridora 5C. Ovdje su odobrena i bespovratna sredstva EU od 38 miliona evra - rekao je Ćorić novinarima.

Ćorić je istakao da je značaj ovog potpisivanja i u tome što je izvođač domaća kompanija, što znači da će biti uposleni kapaciteti Republike Srpske.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.